Lun ostedip
SNACKS OG TILBEHøR

Lun ostedip

Smeltet ost kan få de flestes mundvand til at løbe, og denne dip gør selv de kedeligste chips til en luksus. Brug den til nachos sammen med salsa eller som dip til brød.
  • 4 Personer

Ingredienser

25 g smør
1 fed hvidløg
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. paprika
1 tsk. tørrede chiliflager eller ½ frisk chili
2 spsk. hvedemel
1 dl. Mælk eller fløde
200 g cheddar ost, revet

Sådan gør du

  1. 1
    Smelt smørret i en gryde sammen med hvidløg og krydderier, over middel varme. Tilsæt melet under kraftig omrøring til det er rørt ud, uden klumper. Tilsæt straks mælken lidt af gangen og under omrøring.
  2. 2
    Drys osten i og lad sovsen simre under omrøring, over medium varme, til den er tyk (ca. 5 min) og osten er smeltet helt.
  3. 3
    Smag saucen til og server straks.

Tip!

Dippen stivner når den køler ned, men lun den forsigtigt, så bliver den cremet og blød igen.