Lun kartoffelsalat med tomater og spejlæg

Lækker ret med rester af nye kartofler, når du har brug for en lille pause fra kartoffelmadderne.
Lun kartoffelsalat med tomater og spejlæg
  • 4 Personer

Ingredienser

4 spsk. olivenolie
4 stk 
skalotteløg
4 kviste kvist citrontimian
600 g kartofler. Gerne nye kartofler Anvend mellem 600-800 g
1 tsk. sherry eddike Hvidvinseddike kan også bruges
8 dråber tabasco Anden stærk chilisauce kan også bruges
500 g modne cherrytomater
- Lidt salt og peber
4 stk æg Spørg gæsterne hvor mange æg de ønsker

Sådan gør du

  1. 1.Varm olien på en pande over medium varme. Steg løgene møre og let gyldne. Tilsæt kartofler og citrontimian, steg videre et par minutter.   
  2. 2.Vend eddike, tabasco og tomater i kartoflerne, smag til med salt og peber, og steg yderligere 5 min.   
  3. 3.Steg imens æggene til spejlæg i smør/olie på en anden pande.   
  4. 4.Server den lune kartoffelsalat toppet med spejlæg og lidt ekstra citrontimian.  
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost, #hovedret og #passer til sæsonen