Lomo saltado med quinoa

Lomo saltado er en populær sydamerikansk ret, du nærmest kan finde på ethvert gadehjørne i Peru. Simpel og smagfuld. Kog gerne ekstra quinoa, når du er i gang, så er der nemme grønne proteiner til næste dags salat eller madpakke.
Lomo saltado med quinoa
  • 4 Personer

Ingredienser

5 dl. sort quinoa
1 stk. Terninger oksebouillon
1 spsk. olie
1 spsk. rødvinseddike
2 stk rødløg
2 stk peberfrugter
lidt olivenolie
3 stk tomater
0.5 tsk. spidskommen
1 knsp. Cayenne peber
3 stk bøffer
lidt smør
lidt olie
lidt salt
lidt peber

lidt frisk koriander

Sådan gør du

  1. 1.Kog quinoa efter anvisning blot med en bouillonterning, olie og eddike i vandet.
  2. 2.Skær løg og peberfrugter i mindre stykker og svits i olie.
  3. 3.Skær tomater i mindre stykker og svits med til sidst sammen med krydderierne.
  4. 4.På en anden pande steger du bøfferne et par minutter på hver side i smør og olie.
  5. 5.Skær bøfferne i skiver og server til quinoa og grøntsager. Pynt med frisk koriander.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #hovedret