Linsesuppe med torsk, citronmarinerede æbletern og fuldkornspandebrød
FROKOST

Linsesuppe med torsk, citronmarinerede æbletern og fuldkornspandebrød

Det er sundt at spise fuldkorn dagligt. Modsat mere forarbejdede korn, indeholder fuldkorn langt flere vitaminer og mineraler. Linsesuppe er nemt at lave, og røde linser mætter dejligt. Her serverer vi med lækker torsk med sprøde, syrlige æbletern og hjemmelavede fuldkornspandebrød. Denne opskrift er udviklet af Fuldkornspartnerskabet og lever op til fuldkornslogoet.
 • 4 Personer

Linsesuppe

1 stk. rød chili
2 fed hvidløg
2 stk. løg ca. 130 g
4 stk. gulerødder ca. 260 g
2 stk. grøn peberfrugt ca. 400 g
3 stk. porre
1 spsk. rapsolie
2 spsk. rød karrypasta
1 dl. røde linser
1 l. grøntsagsboullion
1 tsk. flagesalt
lidt peber

400 g torskefilet uden skind og ben (MSC eller ASC mærket)

Citronmarinerede æbletern

1 stk. 
æble
1 stk. citron
1 bundt frisk koriander

Fuldkornspandebrød (4 brød)

1.25 dl. koldt vand
0.25 dl. rapsolie
1 tsk. flagesalt
100 g hvedemel Valsemøllen
130 g fuldkornsmel hvid

Sådan gør du

 1. 1
  Flæk chilien, fjern kerner og snit chilien fint. Pres hvidløget. Pil og hak løgene. Skræl og skær gulerødder i tern, og snit peberfrugterne. Skær porrerne i skiver. Varm olien i en gryde, og svits karrypastaen heri et øjeblik. Tilsæt løg, hvidløg og grøntsager, og svits dem et par minutter.
 2. 2
  Skyl linserne, kom dem i gryden med grøntsager, og vend rundt. Hæld grøntsagsbouillon i gryden og lad grøntsager og linser simre i ca. 20 min. til det er godt mørt. Hæld nu lidt af væsken fra grønsagerne i en skål, og blend suppe, grøntsager og linser. Er suppen for tyk, kan tilføjes lidt af kogevandet. Smag suppen til med salt og peber.
 3. 3
  Skær fisken i 4 pæne stykker, og damp dem i lidt kogende vand i en gryde i ca. 5-7 min., til fisken deler sig let i flager, når du trykker let på den med en finger. Tag fisken op, og afdryp på et stykke køkkenrulle.
 4. 4
  Skær æblet i små tern og pres citronsaft over. Hak koriander, og vend med æbletern. Servér suppen med dampet torsk og citronmarinerede æbletern.
 5. 5
  Bland vand, olie og salt sammen i en skål. Tilsæt de to slags mel lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem. Del dejen i 4 dele, og form dem til runde boller. Rul hver dejbolle ud med en kagerulle på et mel drysset bord. Pandebrødene skal rulles så tyndt ud som muligt. Varm en stegepande godt op, og bag brødene på den varme pande på hver side, til de er gyldne og gennembagte. Servér til suppen. Hvis du gerne vil gøre opskriften lidt nemmere og hurtigere at lave, kan du udskifte de hjemmelavede pandebrød med et færdigbagt fuldkornslogomærket flutes. Servér en skive pr. person.

Tip!

Mange grøntrester, osv. kan kommes i en suppe, så en suppe er god til at tømme køleskabet. Når grøntsager skal bruges til en suppe, gør det ikke noget, hvis de er lidt slatne. Hvis du får lavet for meget suppe, kan du blot fryse den ned.