Linsesuppe
En stor grydefuld suppe, som holder sig længe i køleskabet. Lige til at varme, når sulten melder sig, og så flot at se på.

- 8 Personer
Ingredienser
6 dl. | rød linse |
1 stk. | knoldselleri |
3 stk | mellemstore gulerødder |
2 stk | løg |
3 fed | hvidløg |
- | olivenolie |
1 dåse | flåede tomater |
1 stk. | kartoffel |
1 stk. | bouillonterning |
1 l. | vand |
1 stk. | citron |
Sådan gør du
- 1.Kom linser i en skål, og dæk med koldt vand.
- 2.Lad dem stå, imens grøntsagerne ordnes.
- 3.Skær grøntsager i tern. Svits let i olie i en gryde.
- 4.Kom tomater heri, og lad suppen simre i et par minutter.
- 5.Skær en kartoffel i tern, og tilføj den sammen med bouillon.
- 6.Afdryp linserne og kom dem i gryden sammen med en halv liter vand.
- 7.Kog suppen op og tilføj nu 1 liter vand. Lad simre i cirka 20 minutter, indtil linserne er helt møre.
- 8.Blend suppen cremet og juster konsistensen med kogende vand.
- 9.Server suppen i dybe tallerkener og pres lidt citronsaft henover.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad