Linsesuppe
- 8 Personer
Ingredienser
6 dl. | rød linse |
1 stk. | knoldselleri |
3 stk. | mellemstore gulerødder |
2 stk. | løg |
3 fed | hvidløg |
- | olivenolie |
1 dåse | flåede tomater |
1 stk. | kartoffel |
1 stk. | bouillonterning |
1 l. | vand |
1 stk. | citron |
Sådan gør du
-
1Kom linser i en skål, og dæk med koldt vand.
-
2Lad dem stå, imens grøntsagerne ordnes.
-
3Skær grøntsager i tern. Svits let i olie i en gryde.
-
4Kom tomater heri, og lad suppen simre i et par minutter.
-
5Skær en kartoffel i tern, og tilføj den sammen med bouillon.
-
6Afdryp linserne og kom dem i gryden sammen med en halv liter vand.
-
7Kog suppen op og tilføj nu 1 liter vand. Lad simre i cirka 20 minutter, indtil linserne er helt møre.
-
8Blend suppen cremet og juster konsistensen med kogende vand.
-
9Server suppen i dybe tallerkener og pres lidt citronsaft henover.