Lasagne med kantareller og spinat
AFTENSMAD

Lasagne med kantareller og spinat

Perfekt i det tidlige efterår, når kantarellerne er i sæson. Det er virkelig comfort food, som især egner sig til dage, hvor det rusker og regner udenfor. Hvis du ikke kan få kantareller, kan du bruge andre svampe i stedet. Her er brugt frossen spinat, fordi det ikke var muligt at få andet end babyspinat frisk, og det egner sig ikke til denne ret. Opskriften er fra kogebogen 'Pasta' af Trine Hahnemann.
  • 4 Personer
  • 55 Minutes

Det skal du bruge:

12 pastaplader
800 g frossen spinat
400 g kantareller
2 fed finthakket hvidløg
2 spsk. ekstra jomfru olivenolie
2 pk mozarella , a 250 g
- salt og nykværnet peber
100 g revet parmesan

Bechamelsauce:

75 g smør
4 spsk. hvedemel
6 dl sødmælk
0.5 tsk. revet muskatnød
- Salt og frisk kværnet peber

Sådan gør du

  1. 1
    Varm ovnen op til 180 grader varmluft.
  2. 2
    Tø spinaten op, og lad den dryppe godt af i en si.
  3. 3
    Rens kantarellerne grundigt med en børste og en lille urtekniv. Skær de store i kvarter og de små i halve.
  4. 4
    Varm olie op i en sauterpande, og steg kantareller, evt. lidt ad gangen, til de er gyldne. Tilsæt hvidløg, og lad det sautere med i nogle minutter. Sluk for varmen, og sæt til side til senere.
  5. 5
    Smelt smør i en gryde ved middelvarme, drys mel i under grundig omrøring med et piskeris, til det samler sig.
  6. 6
    Kom derefter mælk i gradvist, mens du fortsætter med at røre, til der ikke er nogen klumper i.
  7. 7
    Smag bechamelsaucen til med muskatnød, salt og peber, og lad den koge igennem i et par minutter, til den bliver glat og lind i konsistensen.
  8. 8
    Kom vand i en stor gryde, tilsæt en håndfuld salt, og lad det koge op. Kom pasta­pladerne i, og kog dem i nogle minutter. Køl dem straks af i koldt vand.
  9. 9
    Smør et ildfast fad på 40 x 30 cm, læg et lag af pasta­plader i, fordel halvdelen af bechamelsaucen henover, fordel spinat ovenpå og derefter kantareller og strimler af mozarella, og drys til sidst med salt og peber.
  10. 10
    Læg et lag lasagneplader over, fordel resten af bechamelsaucen, og drys med parmesan.
  11. 11
    Bag i ovnen i 30 minutter, og server med revet parmesan.