Kylling med pærer i hvidløgssmør
- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | kylling |
- | salt og peber |
1 spsk. | olie |
3 dl. | basmatiris |
2 stk. | løg |
2 stk. | pærer |
- | Saft fra ½ citron |
- | et par stilke estragon |
4 fed | hvidløg |
1 spsk. | olie |
50 g | smør |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 200 grader. Læg et bagepapir i bunden af en bradepande, og læg kyllingen på. Krydr med salt og peber, og hæld 1 spiseske olie hen over kyllingen
-
2Steg kyllingen, til den er gennemstegt. Begynd at holde øje efter 50 minutter. Skindet skal være fint og gyldent, og hvis du kan dreje lidt på lårbenet, er den gennemstegt
-
3Sæt risene over efter anvisning på emballagen.
-
4Skær løg i både, og svits i olie på en pande
-
5Skær pærer i både, og vend dem med løg. Vend med citronsaft og estragon, og svits blandingen videre i cirka 8 minutter, til ingredienserne er møre
-
6Skær hvidløg i skiver, og vend dem i olie på en pande. Svits dem gyldne i olie, og skru ned for varmen
-
7Lad smørret smelte på panden med hvidløget. Det skal ikke brunes
-
8Del kyllingen i mindre stykker, server med ris, pæreblanding og drys til sidst hvidløg henover sammen med lidt smør