Kylling i karry med grøntsager og laurbærblade
HOVEDRET

Kylling i karry med grøntsager og laurbærblade

Kylling i karry er en klassiker. Brug fond, du selv har kogt ind fra kyllingen, og nyd den afrundede smag af både den søde sukker og den sure æbleddike.
  • 4 Personer
  • 60 Minutes

Kød

8 stk. kyllingelår Du kan bruge underlår, overlår eller erstatte med 1 hel kylling
200 g suppeurt
2 stk. laurbærblade
10 stk. hele peberkorn

Sovs

40 g smør
2 spsk. karry
100 g løg finthakket
6 spsk. hvedemel
3 dl. fond/bouillon brug gerne suppen fra kyllingen
4 dl. mælk
300 g grønt blandet grønt, for eksempel squash i små tern, bønnespirer, fintsnittet kål eller spinat
- evt. salt og peber
- sukker et nip
- æbleeddike eller limesaft
2 fed hvidløg

Sådan gør du

  1. 1
    Kom kyllingelår, suppegrønt, laurbærblade, peberkorn i en gryde, og dæk det med vand. Sæt gryden over høj varme, og bring den i kog. Skru ned på middel varme, og lad den simre uden låg i ca. 30 min. (ca.1 ½ time, hvis du bruger en hel kylling).
  2. 2
    Tag lårene op, og pil kødet af. Si suppen, og kog den ind over høj varme, imens du starter på sovsen.
  3. 3
    Smelt smørret i en gryde over middel varme. Tilsæt karry, løg og hvidløg og steg det mørt i et par minutter. Tilsæt melet under omrøring, til det er rørt ud til en tyk dej uden klumper.
  4. 4
    Lad melet stege under omrøring i 2-3 min. Tilsæt væsken lidt ad gangen og under kraftig omrøring for at undgå klumper, og bring sovsen i kog. Lad sovsen simre under omrøring, over svag varme. Tilsæt grøntsager, og lad dem simre, til sovsen er tyk (ca. 5 min.). Smag til med salt, peber, sukker og eddike.
  5. 5
    Tilsæt kyllingekød, og lad det simre, til det hele er gennemvarmet.

Tip!

Du kan smage sovs til med mange forskellige ingredienser: Smag til med surt, sødt, salt, bittert og umami: Ribsgele eller sød tranebærsaft giver sødme, syre og bitterhed, sherryeddike, balsamico, æbleeddike eller hvidvinseddike giver syre, soyasovs giver umami og salt.