Kylling i karry med Carolina Reaper
- 4 Personer
- 60 Minutes
Kyllingeoverlår
8 stk | Kyllingeoverlår uden rygben |
1 stk. | Smagsneutral olie til stegning, fx solsikkeolie |
1 stk. | salt og friskkværnet peber |
Karrysauce
2 stk | løg |
1 dl. | Smagsneutral olie, fx solsikkeolie |
4 fed | hvidløg |
100 g | Hele mandler |
2 spsk. | Madraskarry af god kvalitet |
1 stk. | Carolina Reaper eller 1/4 spsk. stærkt chilipulver |
4 dl. | kokosmælk |
5 dl. | piske-fløde |
1 stk. | limesaft |
1 stk. | salt |
Ris
400 g | basmatiris |
8 dl. | hønsebouillon |
Tilbehør
10 stilke | koriander |
Sådan gør du
-
1Krydr overlårene med salt og peber, og sæt dem koldt i 30 minutter. Lav derefter karrysaucen.
-
2Når saucen er tilberedt, så varm olien op i en dyb pande, og brun lårene gyldne med skindsiden nedad. Vend lårene, tilsæt hønsebouillonen, og kog op.
-
3Lad det herefter simre i ca. 35-40 minutter, til kødet er ved at falde fra benet. Tag forsigtigt lårene op, og sæt dem til side. Gem suppen til at koge risene i.
-
4Skær løgene i tynde skiver, og sauter dem i olie i en gryde.
-
5Skær chilien på langs, skrab frøene ud, og hak chilikødet fint. Hak hvidløgene fint, og tilsæt dem sammen med de hele mandler, karry og den friske chili eller chilipulver. Sauter videre i ca. 10 minutter under omrøring. Skru ned, hvis varmen bliver for kraftig, og fortsæt med at røre.
-
6Tilsæt kokosmælk og fløde, og lad det koge i ca. 5 minutter. Blend derefter med en stavblender, til saucen er glat. Smag til med frisk limesaft og salt.
-
7Skyl risene grundigt i koldt vand. Kom ris og 8 dl bouillon samt lidt salt i en gryde, og lad risen koge i 12 minutter. Lad dem trække i 10 minutter under låg.
-
8Varm forsigtigt kyllingelårene op i karrysaucen. Anret derefter kyllingen i et dybt fad, og drys med fintsnittede korianderblade. Server risen i en skål.