Kvædemos
- 12 Personer
Ingredienser
3 stk. | kvæder |
2 dl. | sukker |
1 spsk. | citronsaft |
Sådan gør du
-
1Vask kvæderne men behold skrællen.
-
2Del kvæderne i både og kom i en gryde.
-
3Dæk med vand og kom citronsaft heri.
-
4Lad nu kvæderne simre møre i ca. 50 minutter.
-
5Hæld vandet fra og lad dem afkøle lidt.
-
6Skær kernehus og stilke fra og kom i en ren gryde.
-
7Pisk til mos med et piskeris.
-
8Kom sukker heri og lad det simre sammen under omrøring indtil sukkeret er smeltet.
-
9Kom på rene glas og afkøl. Opbevar i køleskab. Holdbarhed mindst en uge.
Tip!
Lad en vaniljestang simre med i vandet. Eller et stykke skrællet ingefær. Kanel eller kardemomme er også godt.