Köttbullar - svenske frikadeller

Du kender helt sikkert de populære köttbullar, som gennem mange år har kunnet erhverves i IKEA varehusenes restauranter. Har du mod på det, kan du selv forsøge dig i køkkenet med den svenske frikadelle.  
Köttbullar - svenske frikadeller
  • 4 Personer
  • 25 Minutes

Ingredienser

1 dl. rasp
2 dl. kødbouillon
500 g hakket oksekød 10% fedt
1 stk. æg
1 stk. løg
- en anelse salt
- peber
- smør og olie til stegning

Sådan gør du

  1. 1.Kom rasp i en skål, og hæld bouillon over.
  2. 2.Lad stå og trække, indtil blandingen er lun eller kold.
  3. 3.Rør kødet med det bløde rasp.
  4. 4.Vend ægget i.
  5. 5.Riv eller hak løget fint, og rør i farsen.
  6. 6.Kom en anelse salt i farsen (Obs. bouillonen er salt) samt peber.
  7. 7.Tag vand på hænderne, og form runde kødboller.
  8. 8.Gennemsteg i smør og olie på en pande
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #få ingredienser