Köttbullar - svenske frikadeller
AFTENSMAD

Köttbullar - svenske frikadeller

Du kender helt sikkert de populære köttbullar, som gennem mange år har kunnet erhverves i IKEA varehusenes restauranter. Har du mod på det, kan du selv forsøge dig i køkkenet med den svenske frikadelle.  
  • 4 Personer
  • 25 Minutes

Ingredienser

1 dl. rasp
2 dl. kødbouillon
500 g hakket oksekød 10% fedt
1 stk. æg
1 stk. løg
- en anelse salt
- peber
- smør og olie til stegning

Sådan gør du

  1. 1
    Kom rasp i en skål, og hæld bouillon over.
  2. 2
    Lad stå og trække, indtil blandingen er lun eller kold.
  3. 3
    Rør kødet med det bløde rasp.
  4. 4
    Vend ægget i.
  5. 5
    Riv eller hak løget fint, og rør i farsen.
  6. 6
    Kom en anelse salt i farsen (Obs. bouillonen er salt) samt peber.
  7. 7
    Tag vand på hænderne, og form runde kødboller.
  8. 8
    Gennemsteg i smør og olie på en pande