Köttbullar - svenske frikadeller
Du kender helt sikkert de populære köttbullar, som gennem mange år har kunnet erhverves i IKEA varehusenes restauranter. Har du mod på det, kan du selv forsøge dig i køkkenet med den svenske frikadelle.

- 4 Personer
- 25 Minutes
Ingredienser
1 dl. | rasp |
2 dl. | kødbouillon |
500 g | hakket oksekød 10% fedt |
1 stk. | æg |
1 stk. | løg |
- | en anelse salt |
- | peber |
- | smør og olie til stegning |
Sådan gør du
- 1.Kom rasp i en skål, og hæld bouillon over.
- 2.Lad stå og trække, indtil blandingen er lun eller kold.
- 3.Rør kødet med det bløde rasp.
- 4.Vend ægget i.
- 5.Riv eller hak løget fint, og rør i farsen.
- 6.Kom en anelse salt i farsen (Obs. bouillonen er salt) samt peber.
- 7.Tag vand på hænderne, og form runde kødboller.
- 8.Gennemsteg i smør og olie på en pande
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #få ingredienser