Klassisk rødspætte med kartofler og grøn persillesovs
- 4 Personer
- 30 Minutes
Ingredienser
4 stk. | rødspætter |
500 g | nye kartofler |
3 håndfulde | bredbladet persille |
0.5 l. | piskefløde |
2 stk. | citroner |
75 g | smør |
1 tsk. | majsstivelse |
150 g | hvedemel |
lidt | salt |
lidt | friskkværnet peber |
Sådan gør du
-
1Kog kartofler i letsaltet vand i ca. 15-20 min. – kom en klat smør samt en håndfuld hakket persille ved lige inden servering
-
2Giv fløden et hurtigt opkog. Rør majsstivelsen op i lidt vand, og jævn fløden med denne.
-
3Kom 2 håndfulde plukket og skyllet persille, salt, peber og saften fra 1 citron i en blender, hæld flødemassen i blenderen og blend i ca. 5 min., indtil saucen er flot lysegrøn.
-
4Vend rødspætterne i hvedemel, krydr dem med salt og friskkværnet peber. Steg rødspætterne i rigeligt smør i ca. 3-4 min. på hver side, alt afhængigt af størrelse. Server med citron, persillemarinerede kartofler og sovs.