Kikærtecurry
AFTENSMAD

Kikærtecurry

Det bliver næsten ikke nemmere end med denne kødfri kikærtecurry. Find en stor gryde frem og lav en god portion, så du også har lidt til dagen efter eller til fryseren. 
  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Ingredienser

1 stk. løg
4 fed hvidløg
15 g frisk ingefær
2 spsk. olivenolie
1 spsk. garam masala
1 tsk. gurkemeje tørret
480 g kikærter (kogte)
200 g blomkål
2 dåser kokosmælk
2 dl. grøntsagsfond
1 stk. lime, saft
200 g grønne bønner eller edamamebønner, frosne
1 bundt koriander

Sådan gør du

  1. 1
    Pil og hak løg og hvidløg. Skræl og hak ingefæren. Varm olie op i en stor gryde, og tilsæt løg, hvidløg og ingefær. Krydr med salt og peber, og lad det svitse i 3-4 minutter, indtil løgene bliver skinnende og en anelse brune i kanten. Tilsæt herefter garam masala, gurkemeje og kikærter, og svits videre i 4-5 minutter, indtil kik-ærterne tager en smule farve. Tilsæt nu små stykker af blomkål, og krydr med salt og peber. Hæld kokosmælk og fond på, og lad retten småsimre i cirka 35 minutter – rør undervejs. Tilsæt til sidst limesaft, bønner og hakket koriander. Smag til med salt og peber og evt. en anelse chili.
  2. 2
    Retten kan spises, som den er, eller sammen med f.eks. fladbrød. For lidt ekstra knas kan der drysses ristede, hakkede cashewnødder på toppen.

Tip!

Som mange andre gryderetter smager den faktisk bedre dagen efter, når smagene har udviklet sig. Retten kan også fryses.