Kartoffelkage med marcipan

Kartoflerne fra i går genopstår som dejlig kage i dag. Marcipanen giver sødme og får sammen med kartoflerne de små kager til at holde sig fugtige i længere tid.
Kartoffelkage med marcipan
  • 6 Personer

Ingredienser

2 stk æg
100 g sukker
150 g mel
1.5 tsk. bagepulver
1.5 dl. mælk
3 spsk. smeltet smør
2 tsk. mandelessens
2 tsk. vaniljesukker
600 g kogte kolde revne kartofler
75 g marcipan (kan udelades)

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 200 grader.
  2. 2.Beklæd en bradepande på cirka 20x25 cm med bagepapir.
  3. 3.Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen, til det bliver hvidt og tykt.
  4. 4.Rør derefter mel og bagepulver sammen, og kom det i æggeblandingen.
  5. 5.Tilfør så mælk, mandelessens og smør under omrøring.
  6. 6.Vend til sidst den revne marcipan og kartoffel i.
  7. 7.Bag kagen midt i ovnen i cirka 20 minutter, til den er fast og gylden.

Tip!

Top kartoffelkagen med flødeskum, friske bær og lidt revet, hvid chokolade. 

Se, hvad vi ellers skriver om: #bagværk og #dessert