Kartoffelkage med marcipan
- 6 Personer
Ingredienser
2 stk. | æg |
100 g | sukker |
150 g | mel |
1.5 tsk. | bagepulver |
1.5 dl. | mælk |
3 spsk. | smeltet smør |
2 tsk. | mandelessens |
2 tsk. | vaniljesukker |
600 g | kogte kolde revne kartofler |
75 g | marcipan (kan udelades) |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 200 grader.
-
2Beklæd en bradepande på cirka 20x25 cm med bagepapir.
-
3Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen, til det bliver hvidt og tykt.
-
4Rør derefter mel og bagepulver sammen, og kom det i æggeblandingen.
-
5Tilfør så mælk, mandelessens og smør under omrøring.
-
6Vend til sidst den revne marcipan og kartoffel i.
-
7Bag kagen midt i ovnen i cirka 20 minutter, til den er fast og gylden.
Tip!
Top kartoffelkagen med flødeskum, friske bær og lidt revet, hvid chokolade.