Kartoffelkage med marcipan
BAGVæRK

Kartoffelkage med marcipan

Kartoflerne fra i går genopstår som dejlig kage i dag. Marcipanen giver sødme og får sammen med kartoflerne de små kager til at holde sig fugtige i længere tid.
  • 6 Personer

Ingredienser

2 stk. æg
100 g sukker
150 g mel
1.5 tsk. bagepulver
1.5 dl. mælk
3 spsk. smeltet smør
2 tsk. mandelessens
2 tsk. vaniljesukker
600 g kogte kolde revne kartofler
75 g marcipan (kan udelades)

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 200 grader.
  2. 2
    Beklæd en bradepande på cirka 20x25 cm med bagepapir.
  3. 3
    Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen, til det bliver hvidt og tykt.
  4. 4
    Rør derefter mel og bagepulver sammen, og kom det i æggeblandingen.
  5. 5
    Tilfør så mælk, mandelessens og smør under omrøring.
  6. 6
    Vend til sidst den revne marcipan og kartoffel i.
  7. 7
    Bag kagen midt i ovnen i cirka 20 minutter, til den er fast og gylden.

Tip!

Top kartoffelkagen med flødeskum, friske bær og lidt revet, hvid chokolade.