Kartoffel- og porresuppe med citrontimian
Moderne version af vinterklassikeren, der giver kartoflerne ben at gå på. Lækkert modspil af citrontimian, grønkålschips og karse

- 4 Personer
Ingredienser
2 tsk. | smør |
0.5 stk. | løg |
2 stk | fed hvidløg |
2 stk | porrer |
7 dl. | hønse- eller grøntsagsbouillon |
800 g | bagekartofler |
2 stk | kvist citrontimian |
2 dl. | sødmælk |
lidt | hvidvinseddike |
lidt | Lidt salt og peber |
TIlbehør
4 stk | friske grønkålsblade |
lidt | olie |
lidt | karse |
Sådan gør du
- 1.Varm smørret i en gryde, og steg løg og hvidløg klare og let møre.
- 2.Tilsæt porrer og steg yderligere et par minutter.Hæld bouillon på og tilsæt kartofler.
- 3.Lad det simre over middel varme i ca. 25 min., til kartoflerne er møre. Tag lidt af væsken fra, og blend suppen med mælk eller fløde. Juster konsistensen med kogevandet.
- 4.Smag suppen til med salt, peber og eddike, lidt ad gangen.
- 5.Server suppen varm med sprøde grønkålschips, friskklippet karse og evt. lidt olivenolie.