Kartoffel- og porresuppe med citrontimian
AFTENSMAD

Kartoffel- og porresuppe med citrontimian

Moderne version af vinterklassikeren, der giver kartoflerne ben at gå på. Lækkert modspil af citrontimian, grønkålschips og karse
  • 4 Personer

Ingredienser

2 tsk. smør
0.5 stk. løg
2 stk. fed hvidløg
2 stk. porrer
7 dl. hønse- eller grøntsagsbouillon
800 g bagekartofler
2 stk. kvist citrontimian
2 dl. sødmælk
lidt hvidvinseddike
lidt Lidt salt og peber

TIlbehør

4 stk. friske grønkålsblade
lidt olie
lidt karse

Sådan gør du

  1. 1
    Varm smørret i en gryde, og steg løg og hvidløg klare og let møre.   
  2. 2
    Tilsæt porrer og steg yderligere et par minutter.Hæld bouillon på og tilsæt kartofler og citrontimian.
  3. 3
    Lad det simre over middel varme i ca. 25 min., til kartoflerne er møre. Tag lidt af væsken fra, fjern timiankvistene og blend suppen med mælk eller fløde. Juster konsistensen med kogevandet.
  4. 4
    Smag suppen til med salt, peber og eddike, lidt ad gangen.   
  5. 5
    Server suppen varm med sprøde grønkålschips, friskklippet karse og evt. lidt olivenolie.