Kager på 10 minutter: Brownie
- 1 Person
- 10 Minutes
Kagedej
2 spsk. | blødt smør |
2 spsk. | sukker |
1 spsk. | lys muscovadosukker eller farin |
1 spsk. | kakaopulver |
1 stk. | æggeblomme mellemstor |
tsk. | vaniljeekstrakt |
4 spsk. | hvedemel |
tsk. | bagepulver |
1 knsp. | salt |
2 spsk. | chokoladeknap |
Sådan gør du
-
1Kom smør i en kop på 3 ½ dl, og giv det 10-20 sekunder i mikroovnen, til det er smeltet.
-
2Tilsæt sukker, muscovadosukker og kakaopulver, og rør rundt med en gaffel, til massen er jævn.
-
3Tilføj derpå æggeblomme og vanilje, rør kort med gaflen, og tilsæt så mel, bagepulver og salt. Rør dejen jævn. Vend halvdelen af chokoladeknapperne i, og hæld dejen i et papkrus på 2 1/2 dl.
-
4Bag kagen i mikroovn i 50 sekunder ved 600 W, 30 sekunder ved 800 W eller 25 sekunder ved 1000 W. Drys de resterende chokoladeknapper over, og giv kagen yderligere 30 sekunder. Lad den køle af – gerne i 15 minutter (hvis du kan holde ud at vente så længe), så den når at blive lækkert sej i konsistensen, inden den serveres.
-
5Opskriften stammer fra bogen: Kager i kopper - 40 lynhurtige kager fra mikroovnen
Tip!
Brownien kan også underbages en smule, så den stadig er helt blød i midten…