Kålsalat med tamaristegte svampe, koriander, lime og sprødt grønt
- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | hjertesalat rød romainesalat |
0.5 stk. | spidskål |
lidt | sukker |
lidt | salt |
1 stk. | lime |
1 spsk. | olivenolie |
lidt | friskkværnet peber |
2 cm | ingefær |
1 stk. | rød chili |
1 bundt | koriander |
0.5 bundt | forårsløg |
0.5 dl. | soja |
0.5 tsk. | sukker |
400 g | markchampignon |
Sådan gør du
-
1Del hjertesalat i grove stykker. Snit spidskål fint.
-
2Kom spidskål i en skål og drys med lidt sukker og salt. Kram det let med hænderne. Vend spidskål med limesaft, olivenolie og friskkværnet peber.
-
3Riv ingefær fint. Snit chili fint. Pluk koriander groft og snit stilkene fint. Skær forårsløg i tynde skiver på skrå.
-
4Rør soya, f.eks tamari, med ingefær, lidt sukker og chili.
-
5Klargør svampene og del dem i halve eller i kvarte. Opvarm en pande med lidt olie og steg svampene gyldne i 3-4 minutter. Tag panden væk fra varmen, tilsæt sojamarinaden og vend med snittede korianderstilke og krydr med salt og peber.
-
6Anret salaten på tallerkener og top med spidskål, stegte svampe, forårsløg, lidt ekstra chili og friske koriander.
-
7Server evt. med ekstra soja til at dryppe over salaten.
-
8Salaten er fin som en vegetarisk salat, men er også skøn med skiver af grillet oksekød eller stegt svinekød.