Kålsalat med tamaristegte svampe, koriander, lime og sprødt grønt
FROKOST

Kålsalat med tamaristegte svampe, koriander, lime og sprødt grønt

Her får du altså en salat med saft og kraft! Spidskålen skal vendes med limesaft og olivenolie, og svampene får kærlighed fra en marinade af soja, chili og ingefær. Det hele skal toppes med koriander, forårsløg - og lidt ekstra chili.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. hjertesalat rød romainesalat
0.5 stk. spidskål
lidt sukker
lidt salt
1 stk. lime
1 spsk. olivenolie
lidt friskkværnet peber
2 cm ingefær
1 stk. rød chili
1 bundt koriander
0.5 bundt forårsløg
0.5 dl. soja
0.5 tsk. sukker
400 g markchampignon

Sådan gør du

  1. 1
    Del hjertesalat i grove stykker. Snit spidskål fint.
  2. 2
    Kom spidskål i en skål og drys med lidt sukker og salt. Kram det let med hænderne. Vend spidskål med limesaft, olivenolie og friskkværnet peber.
  3. 3
    Riv ingefær fint. Snit chili fint. Pluk koriander groft og snit stilkene fint. Skær forårsløg i tynde skiver på skrå.
  4. 4
    Rør soya, f.eks tamari, med ingefær, lidt sukker og chili.
  5. 5
    Klargør svampene og del dem i halve eller i kvarte. Opvarm en pande med lidt olie og steg svampene gyldne i 3-4 minutter. Tag panden væk fra varmen, tilsæt sojamarinaden og vend med snittede korianderstilke og krydr med salt og peber.
  6. 6
    Anret salaten på tallerkener og top med spidskål, stegte svampe, forårsløg, lidt ekstra chili og friske koriander.
  7. 7
    Server evt. med ekstra soja til at dryppe over salaten.
  8. 8
    Salaten er fin som en vegetarisk salat, men er også skøn med skiver af grillet oksekød eller stegt svinekød.