Julekage med nødder og appelsin
- 4 Personer
Kage
250 g | blødt smør |
280 g | kokossukker |
220 g | alm. sukker |
5 stk. | æg |
300 g | hvedemel |
100 g | mandelmel |
2 tsk. | bagepulver |
1 spsk. | vaniljesukker |
200 g | nødder, f.eks. pekan- og hasselnød |
- | Revet skal fra 1 økologisk appelsin |
Glasur
1 stk. | pasteuriseret æggehvide (1½ hvide) |
4 dl. | flormelis |
Pynt
- | Gojibær, pecannødder, hakkede hasselnødder |
Sådan gør du
-
1Tag smør og æg ud af køleskabet, 30 minutter før du skal bage.
-
2Sæt ovnen på 165 grader.
-
3Rør smør og sukker sammen i en skål. Pisk et æg ad gangen i dejen, og pisk til en jævn dej.
-
4Kom mel, mandelmel, bagepulver og vaniljesukker i en anden skål, og bland det sammen.
-
5Hak nødder groft, og vend dem i melet. Kom melet i dejen, og rør godt rundt. Vend fintrevet appelsinskal i dejen.
-
6Smør en springform på 24-26 cm i diameter med smør, og drys med mel.
-
7Kom dejen heri, og glat ud.
-
8Bag kagen midt i ovnen i 1½ time. Tag den ud, og afkøl den helt på en rist. Sæt kagen på et serveringsfad.
-
9Kom æggehvide og flormelis i en skål, og pisk det sammen med et piskeris.
-
10Smør glasur på kagen, og pynt. Lad kagen stå og samle sig til dagen efter. Server den i mindre skiver.