Indisk dahl med tomat

Dahl skal serveres rygende varm med masser af krydderurter og fladbrød til. Retten er uden kød
Indisk dahl med tomat
  • 4 Personer

Ingredienser

2 spsk. smør Eller kokosolie
1 stk. løg, hakket Brug et stort løg
3 stk fed hvidløg Hak fint
1 stk. rød chili Hak den friske chili fint
1.5 tsk. karry Eller garam masala
1 tsk. gurkemeje
1.5 tsk. spidskommen
1 knsp. stødt kanel
3 dl. Røde linser, tørrede
6 dl. grøntsagsbouillon
800 g tomater Hakkkede
lidt salt
lidt sukker
lidt peber

lidt limesaft

Tilbehør

lidt Friske koriander
lidt cremefraice
lidt fladbrød

Sådan gør du

  1. 1.Smelt fedtstoffet i en mellemstor gryde ved middel varme. Tilsæt løg, hvidløg, chili og krydderier. Lad det stege under omrøring i 6-7 minutter.
  2. 2.Tilsæt linser, og lad dem stege med et minut. Hæld bouillon ved og rør rundt, lad det blive varmt, og tilsæt så hakkede tomater.
  3. 3.Lad retten simre over middel varme uden låg, men med jævnlig omrøring i cirka 30 min., eller til linserne er møre, og retten er tyknet. Smag til med salt, peber sukker, frisk lime og evt. lidt flere krydderier.
  4. 4.Servér retten rygende varm med masser af friske krydderurter, en skefuld cremefraiche på toppen og fladbrød til.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost, #hovedret, #passer til sæsonen, #forret, #vegetar og #hjemmelavet