Indisk dahl med tomat
Dahl skal serveres rygende varm med masser af krydderurter og fladbrød til. Retten er uden kød

- 4 Personer
Ingredienser
2 spsk. | smør |
1 stk. | løg, hakket |
3 stk | fed hvidløg |
1 stk. | rød chili |
1.5 tsk. | karry |
1 tsk. | gurkemeje |
1.5 tsk. | spidskommen |
1 knsp. | stødt kanel |
3 dl. | Røde linser, tørrede |
6 dl. | grøntsagsbouillon |
800 g | tomater |
lidt | salt |
lidt | sukker |
lidt | peber |
lidt | limesaft |
Tilbehør
lidt | Friske koriander |
lidt | cremefraice |
lidt | fladbrød |
Sådan gør du
- 1.Smelt fedtstoffet i en mellemstor gryde ved middel varme. Tilsæt løg, hvidløg, chili og krydderier. Lad det stege under omrøring i 6-7 minutter.
- 2.Tilsæt linser, og lad dem stege med et minut. Hæld bouillon ved og rør rundt, lad det blive varmt, og tilsæt så hakkede tomater.
- 3.Lad retten simre over middel varme uden låg, men med jævnlig omrøring i cirka 30 min., eller til linserne er møre, og retten er tyknet. Smag til med salt, peber sukker, frisk lime og evt. lidt flere krydderier.
- 4.Servér retten rygende varm med masser af friske krydderurter, en skefuld cremefraiche på toppen og fladbrød til.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad,
#frokost,
#hovedret,
#passer til sæsonen,
#forret,
#vegetar og #hjemmelavet