Hvid chokolademousse med jordbær og knas
DESSERT

Hvid chokolademousse med jordbær og knas

Her får du et dejligt, nemt bud på en sommerdessert med hvid chokolade, friske jordbær og knas. Du skal bare sørge for at være i lidt god tid, da desserten kræver noget tid på køl for at blive helt lækker.
  • 8 Personer

Hvid chokolademousse

4 dl. piskefløde
1 dl. cremefraiche
300 g hvid chokolade
1.5 stk. husblads

Crumble

80 g smør
80 g hvedemel
80 g rørsukker
- jordbær, friske
- mynte
- lakridspulver

Sådan gør du

  1. 1
    Hvid chokolademousse: Udblød husblassen i rigeligt vand 5-8 min., den skal være helt blød. Kram vandet fra. Hak chokoladen, og kom den op i en skål, som kan rumme fløden. Varm 2 dl af fløden op, til den koger. Læg den udblødte husblas oven på chokoladen, og hæld den kogende fløde over. Rør massen blank og afkøl.
  2. 2
    Pisk de sidste 2 dl fløde let, og vend dem sammen med cremefraichen i chokolade-/flødeblandingen, når denne er kold og let tyknet.
  3. 3
    Hæld massen i forme, og afkøl helt.
  4. 4
    Crumble: Smør, mel og sukker blandes sammen til en løs dej. Bages ved 170 grader i ovnen, til det er gyldent, ca. 15–20 min. Hakkes, mens det stadig er lunt.
  5. 5
    Skær friske jordbær i skiver og fordel dem sammen med crumble og mynte over desserten. Drys med lakrids.