Hvid chokolademousse med jordbær og knas

Her får du et dejligt, nemt bud på en sommerdessert med hvid chokolade, friske jordbær og knas. Du skal bare sørge for at være i lidt god tid, da desserten kræver noget tid på køl for at blive helt lækker.
Hvid chokolademousse med jordbær og knas
  • 8 Personer

Hvid chokolademousse

4 dl. piskefløde
1 dl. cremefraiche
300 g hvid chokolade
1.5 stk husblads

Crumble

80 g smør
80 g hvedemel
80 g rørsukker
- jordbær, friske
- mynte
- lakridspulver

Sådan gør du

  1. 1.Hvid chokolademousse: Udblød husblassen i rigeligt vand 5-8 min., den skal være helt blød. Kram vandet fra. Hak chokoladen, og kom den op i en skål, som kan rumme fløden. Varm 2 dl af fløden op, til den koger. Læg den udblødte husblas oven på chokoladen, og hæld den kogende fløde over. Rør massen blank og afkøl.
  2. 2.Pisk de sidste 2 dl fløde let, og vend dem sammen med cremefraichen i chokolade-/flødeblandingen, når denne er kold og let tyknet.
  3. 3.Hæld massen i forme, og afkøl helt.
  4. 4.Crumble: Smør, mel og sukker blandes sammen til en løs dej. Bages ved 170 grader i ovnen, til det er gyldent, ca. 15–20 min. Hakkes, mens det stadig er lunt.
  5. 5.Skær friske jordbær i skiver og fordel dem sammen med crumble og mynte over desserten. Drys med lakrids.
Se, hvad vi ellers skriver om: #dessert, #dessert i glas, #weekend og gæster og #gæstemad og fest