Hvid chokolademousse med jordbær og knas
- 8 Personer
Hvid chokolademousse
4 dl. | piskefløde |
1 dl. | cremefraiche |
300 g | hvid chokolade |
1.5 stk. | husblads |
Crumble
80 g | smør |
80 g | hvedemel |
80 g | rørsukker |
- | jordbær, friske |
- | mynte |
- | lakridspulver |
Sådan gør du
-
1Hvid chokolademousse: Udblød husblassen i rigeligt vand 5-8 min., den skal være helt blød. Kram vandet fra. Hak chokoladen, og kom den op i en skål, som kan rumme fløden. Varm 2 dl af fløden op, til den koger. Læg den udblødte husblas oven på chokoladen, og hæld den kogende fløde over. Rør massen blank og afkøl.
-
2Pisk de sidste 2 dl fløde let, og vend dem sammen med cremefraichen i chokolade-/flødeblandingen, når denne er kold og let tyknet.
-
3Hæld massen i forme, og afkøl helt.
-
4Crumble: Smør, mel og sukker blandes sammen til en løs dej. Bages ved 170 grader i ovnen, til det er gyldent, ca. 15–20 min. Hakkes, mens det stadig er lunt.
-
5Skær friske jordbær i skiver og fordel dem sammen med crumble og mynte over desserten. Drys med lakrids.