Her får du et dejligt, nemt bud på en sommerdessert med hvid chokolade, friske jordbær og knas. Du skal bare sørge for at være i lidt god tid, da desserten kræver noget tid på køl for at blive helt lækker.
8 Personer
Hvid chokolademousse
4 dl
piskefløde
1 dl
cremefraiche
300 g
hvid chokolade
1.5 stk.
husblads
Crumble
80 g
smør
80 g
hvedemel
80 g
rørsukker
-
jordbær, friske
-
mynte
-
lakridspulver
ANNONCE
Sådan gør du
1
Hvid chokolademousse: Udblød husblassen i rigeligt vand 5-8 min., den skal være helt blød. Kram vandet fra.
Hak chokoladen, og kom den op i en skål, som kan rumme fløden. Varm 2 dl af fløden op, til den koger. Læg den udblødte husblas oven på chokoladen, og hæld den kogende fløde over. Rør massen blank og afkøl.
2
Pisk de sidste 2 dl fløde let, og vend dem sammen med cremefraichen i chokolade-/flødeblandingen, når denne er kold og let tyknet.
3
Hæld massen i forme, og afkøl helt.
4
Crumble: Smør, mel og sukker blandes sammen til en løs dej. Bages ved 170 grader i ovnen, til det er gyldent, ca. 15–20 min. Hakkes, mens det stadig er lunt.
5
Skær friske jordbær i skiver og fordel dem sammen med crumble og mynte over desserten. Drys med lakrids.