Hainanese Chicken Rice

Kylling på singaporeansk. Brug en god, økologisk kylling. Den har et smukkere skind og masser af smag.
Hainanese Chicken Rice
  • 6 Personer

Kyllingen

1 stk. kylling á ca. 1,5 kg
- salt
2 fed hvidløg let knust med skal
1 stk. forårsløg
150 g ingefær friskskrællet. Skæres igennem på langs og knuses let
- Kogende saltet vand

Risen

600 g jasminris
2 spsk. olie
6 skiver ingefær papirtynde
2 stk hakkede skalotteløg
4 fed hvidløg finthakkede
3 l. suppe fra kyllingen

Chilidyppelse

10 stk chili bland evt. små hotte med større mildere
2 fed hvidløg skåret på tværs af fibrene
1 cm ingefær skrællet og skivet på tværs af fibrene
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
- Lys soya
2 spsk. limejuice

Sådan gør du

  1. 1.Vask kyllingen og gnid med salt, lad stå lidt og vask saltet af.
  2. 2.Placer hvidløg, forårsløg og ingefær inde i skroget og sænk kyllingen ned i kogende vand, til det dækker.
  3. 3.Kog op hurtigt og skum af, skru helt ned for blusset og lad kyllingen stå i det varme vand under låg i ca. 50 min. Vend én gang undervejs. Kyllingen skal være gennemkogt. Læg evt. kyllingen på et hvidt fad. Hvis saften er lyserød, kommes kyllingen tilbage i gryden lidt længere tid.
  4. 4.Varm en wok op og kom først olien og så ingefær i, som steges gyldent. Kom skalotteløg i, brun dem og tilsæt dernæst hvidløg. Rør rundt i ca. 1 minut og tilsæt ris, som steges ved lav varme i 2-5 minutter.
  5. 5.Kom ris i en gryde og tilsæt ca. ¾ liter af kyllingesuppen, læg låg på og skru så helt ned for blusset. Lad risene dampe i ca. 20-25 min.
  6. 6.Chilidyppelsen: stød først chili, så hvidløg og endelig ingefær i morteren eller kom det i blender, tilsæt resten af ingredienserne og smag til. Chilidyppelsen kan holde sig et par dage i køleskab.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad