Grydestegt kylling med citrontimian
- 4 Personer
- 75 Minutes
Ingredienser
1 stk. | stor kylling (ca. 1500 g) |
1 tsk. | groft salt |
- | friskkværnet peber |
- | en potte citrontimian |
50 g | smør |
2 dl. | hønsebouillon |
1 kg | kartofler |
4 spsk. | klippet purløg |
8 stk. | radiser |
Sådan gør du
-
1Rens, skyl og tør kyllingen godt.
-
2Drys kyllingen indvendigt med salt og peber.
-
3Skyl og tør timian, og fjern de grove stilke.
-
4Fyld kyllingen med timian og luk evt. med kødnåle.
-
5Lad smørret blive gyldent i en stegegryde.
-
6Brun kyllingen godt på alle sider ved kraftig varme, ca. 10 min i alt.
-
7Tilsæt bouillon.
-
8Lad kyllingen stege med brystet nedad ved svag varme og under låg i ca. 25 min.
-
9Vend kyllingen og steg videre i ca. 25 min. eller til den er gennemstegt og mør.
-
10Tag kyllingen op, og lad den afkøle, indtil du kan skære den ud i mindre stykker.
-
11Kog kartoflerne møre.
-
12Og skær radiser i tynde skiver.
-
13Kom kyllingestykkerne ned i gryden, og varm skyen op igen.
-
14Server med kartofler og grønt drys purløg.