Grydestegt kylling med citrontimian
AFTENSMAD

Grydestegt kylling med citrontimian

Denne grydestegte kylling er en let version af den klassiske grydestegte kylling, vi kender fra mormors kødgryder. Vi laver den med timian og serverer med radiser og kartofler.
  • 4 Personer
  • 75 Minutes

Ingredienser

1 stk. stor kylling (ca. 1500 g)
1 tsk. groft salt
- friskkværnet peber
- en potte citrontimian
50 g smør
2 dl. hønsebouillon
1 kg kartofler
4 spsk. klippet purløg
8 stk. radiser

Sådan gør du

  1. 1
    Rens, skyl og tør kyllingen godt.
  2. 2
    Drys kyllingen indvendigt med salt og peber.
  3. 3
    Skyl og tør timian, og fjern de grove stilke.
  4. 4
    Fyld kyllingen med timian og luk evt. med kødnåle.
  5. 5
    Lad smørret blive gyldent i en stegegryde.
  6. 6
    Brun kyllingen godt på alle sider ved kraftig varme, ca. 10 min i alt.
  7. 7
    Tilsæt bouillon.
  8. 8
    Lad kyllingen stege med brystet nedad ved svag varme og under låg i ca. 25 min.
  9. 9
    Vend kyllingen og steg videre i ca. 25 min. eller til den er gennemstegt og mør.
  10. 10
    Tag kyllingen op, og lad den afkøle, indtil du kan skære den ud i mindre stykker.
  11. 11
    Kog kartoflerne møre.
  12. 12
    Og skær radiser i tynde skiver.
  13. 13
    Kom kyllingestykkerne ned i gryden, og varm skyen op igen.
  14. 14
    Server med kartofler og grønt drys purløg.