Glutenfri pebernødder
BAGVæRK

Glutenfri pebernødder

Pebernødder uden gluten er et julemirakel for dig, der ikke tåler gluten eller ønsker at leve glutenfrit. Pebernødderne smager af jul, som du er vant til, men du får ikke ondt i maven, med mindre du selvfølgelig spiser dem alle på én gang! 
  • 4 Personer

Ingredienser

60 g smør eller ekstra jomfrukokosolie
80 g rørsukker
1 stk. æg
100 g majsmel eller polenta
20 g majsstivelse
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt kanel
0.5 tsk. stødt ingefær
0.5 tsk. stødt peber
0.5 tsk. stødt nellike
0.5 tsk. hjortetaksalt

Sådan gør du

  1. 1
    Dejen røres med håndpisker eller på maskine.
  2. 2
    Smør, æg og sukker kommes i skålen og røres godt, indtil sukkeret er opløst.
  3. 3
    Melsorterne vejes af og blandes med krydderier og røres med de øvrige ingredienser i mindst 10 min.
  4. 4
    Dejen stilles til afkøling i 30 min.
  5. 5
    Rul dejen til fingertykke stænger og skær ud til pebernødder med en skarp kniv.
  6. 6
    Stilles på en beklædt bageplade og bages i ca. 10 min. ved 180 grader i almindelig ovn og ved 170 grader i varmluftsovn.