Fuldkornspasta med spinat, rodfrugt og pinjekerne
- 4 Personer
Ingredienser
350 g | fuldkornspasta, f.eks. penne |
3 l. | vand |
1 spsk. | groft salt |
1 tsk. | raspolie |
2 stk. | finthakkede zittauerløg (ca. 200 g) |
2 stk. | store hakkede fed hvidløg |
450 g | hakket frossen spinat |
200 g | rodfrugt i små tern – f.eks.persillerod, knoldselleri, pastinak eller gulerod |
1 tsk. | groft salt |
- | friskkværnet peber |
2 spsk. | ristede pinjekerner |
75 g | høvlet parmesanost |
Sådan gør du
-
1Kom pastaen i kogende vand tilsat salt og kog den ved jævn varme i 10-11 min.
-
2Pastaen skal være mør, men stadig have bid.
-
3Tag 2 dl kogevand fra og lad pastaen dryppe af i en sigte.
-
4Opvarm imens olien i en gryde.
-
5Svits løg og hvidløg i ca. 1 min. og tilsæt de 2 dl kogevand.
-
6Lad løgene koge under låg i ca. 1 min.
-
7Kom spinaten i gryden og lad den tø op og blive varm.
-
8Tilsæt rodfrugt, salt og peber.
-
9Vend pasta og spinatsauce sammen og smag til.
-
10Kom fuldkornspasta med spinat og rodfrugt i en stor varm skål.
-
11Pynt med ristede pinjekerner og et par spsk høvlet parmesan.
-
12Server resten af osten ved siden af.
-
13Pynt evt. også med basilikumblade, eller hvad I har af krydderurter