Fuldkornspasta med spinat, rodfrugt og pinjekerne
Krydderurter frisker op på alle årstider og er lige ved hånden, hvis de står i vindueskarmen. Også om vinteren. Start f.eks. med purløg, persille, basilikum, timian, citronmelisse og karse.

- 4 Personer
Ingredienser
350 g | fuldkornspasta, f.eks. penne |
3 l. | vand |
1 spsk. | groft salt |
1 tsk. | raspolie |
2 stk | finthakkede zittauerløg (ca. 200 g) |
2 stk | store hakkede fed hvidløg |
450 g | hakket frossen spinat |
200 g | rodfrugt i små tern – f.eks.persillerod, knoldselleri, pastinak eller gulerod |
1 tsk. | groft salt |
- | friskkværnet peber |
2 spsk. | ristede pinjekerner |
75 g | høvlet parmesanost |
Sådan gør du
- 1.Kom pastaen i kogende vand tilsat salt og kog den ved jævn varme i 10-11 min.
- 2.Pastaen skal være mør, men stadig have bid.
- 3.Tag 2 dl kogevand fra og lad pastaen dryppe af i en sigte.
- 4.Opvarm imens olien i en gryde.
- 5.Svits løg og hvidløg i ca. 1 min. og tilsæt de 2 dl kogevand.
- 6.Lad løgene koge under låg i ca. 1 min.
- 7.Kom spinaten i gryden og lad den tø op og blive varm.
- 8.Tilsæt rodfrugt, salt og peber.
- 9.Vend pasta og spinatsauce sammen og smag til.
- 10.Kom fuldkornspasta med spinat og rodfrugt i en stor varm skål.
- 11.Pynt med ristede pinjekerner og et par spsk høvlet parmesan.
- 12.Server resten af osten ved siden af.
- 13.Pynt evt. også med basilikumblade, eller hvad I har af krydderurter