Fuldkornspasta med spinat, rodfrugt og pinjekerne
AFTENSMAD

Fuldkornspasta med spinat, rodfrugt og pinjekerne

Krydderurter frisker op på alle årstider og er lige ved hånden, hvis de står i vindueskarmen. Også om vinteren. Start f.eks. med purløg, persille, basilikum, timian, citronmelisse og karse.
  • 4 Personer

Ingredienser

350 g fuldkornspasta, f.eks. penne
3 l. vand
1 spsk. groft salt
1 tsk. raspolie
2 stk. finthakkede zittauerløg (ca. 200 g)
2 stk. store hakkede fed hvidløg
450 g hakket frossen spinat
200 g rodfrugt i små tern – f.eks.persillerod, knoldselleri, pastinak eller gulerod
1 tsk. groft salt
- friskkværnet peber
2 spsk. ristede pinjekerner
75 g høvlet parmesanost

Sådan gør du

  1. 1
    Kom pastaen i kogende vand tilsat salt og kog den ved jævn varme i 10-11 min.
  2. 2
    Pastaen skal være mør, men stadig have bid.
  3. 3
    Tag 2 dl kogevand fra og lad pastaen dryppe af i en sigte.
  4. 4
    Opvarm imens olien i en gryde.
  5. 5
    Svits løg og hvidløg i ca. 1 min. og tilsæt de 2 dl kogevand.
  6. 6
    Lad løgene koge under låg i ca. 1 min.
  7. 7
    Kom spinaten i gryden og lad den tø op og blive varm.
  8. 8
    Tilsæt rodfrugt, salt og peber.
  9. 9
    Vend pasta og spinatsauce sammen og smag til.
  10. 10
    Kom fuldkornspasta med spinat og rodfrugt i en stor varm skål.
  11. 11
    Pynt med ristede pinjekerner og et par spsk høvlet parmesan.
  12. 12
    Server resten af osten ved siden af.
  13. 13
    Pynt evt. også med basilikumblade, eller hvad I har af krydderurter