Frikadeller med soltørret tomat og basilikum
AFTENSMAD

Frikadeller med soltørret tomat og basilikum

Frikadeller inspireret af sydens sol. 
  • 4 Personer

Ingredienser

1 kg magert, hakket svinekød
3 stk. æg
1 dl. mælk
1 dl. hvedemel
1 stk. løg (finthakket)
70 g soltørret tomat (finthakket)
100 g fetaost (smuldret)
3 spsk. ristede pinjekerner (grofthakket)
1 stk. håndfuld basilikum (grofthakket)
- rapsolie til stegning
- salt og peber
- Evt. 2 tsk. røget paprika

Sådan gør du

  1. 1
    Rør kødet sejt med salt.
  2. 2
    Tilsæt de øvrige ingredienser, og lad farsen hvile ca. 30 min.
  3. 3
    Herefter formes frikadeller, som steges i lidt olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte.
  4. 4
    Hvis man gerne vil spare på fedtstoffet, kan man forme frikadellerne, sætte dem på bagepapir på en plade og bage dem i ovnen ved 170 grader ca. 20 min.