Fiskeboller i karry
FROKOST

Fiskeboller i karry

Grisen er skiftet ud med fisk i denne lækre variation af den klassiske, danske ret: Boller i karry. Udover fiskebollerne tilsætter vi også spinat, så retten bliver en anelse sundere.
  • 4 Personer

Ingredienser

400 g fiskefars
4 spsk. hvedemel
50 g smør
4 tsk. karry
1 stk. løg finthakket
1 stk. gul peberfrugt i små tern
6 spsk. hvedemel
3 dl. bouillon evt. fra kogning af fiskebollerne
4 dl. mælk
1 nip sukker
- citronsaft eftersmag
150 g spinat frisk

Tilbehør

- basmatiris kogte
- Frisk dild til drys

Sådan gør du

  1. 1
    Rør fiskefarsen sammen med hvedemel, så farsen nemmere kan formes. Bring letsaltet vand i kog. Form farsen til 16 små kugler, og kog dem nogle stykker ad gangen i ca. 5 min., til de er faste.
  2. 2
    Si herefter evt. kogevandet, og kog det lidt ind, imens du starter på sovsen.
  3. 3
    Smelt smørret i en gryde over middel varme. Tilsæt karry, løg og peberfrugt, og steg det mørt i et par minutter. Tilsæt melet under omrøring, til det er rørt ud til en tyk dej uden klumper.
  4. 4
    Lad melet stege under omrøring i 2-3 min. Tilsæt væsken lidt ad gangen (start med bouillon) og under kraftig omrøring for at undgå klumper, og bring sovsen i kog. Lad sovsen simre under omrøring over svag varme. Tilsæt fiskebollerne, og lad dem simre, til sovsen er tyk (ca. 5 min.). Smag til med salt, peber, sukker og citron.
  5. 5
    Tilsæt til sidst spinat, og lad den blot simre, til den er faldet sammen, og det hele er gennemvarmet.