Fiskeboller i karry
- 4 Personer
Ingredienser
400 g | fiskefars |
4 spsk. | hvedemel |
50 g | smør |
4 tsk. | karry |
1 stk. | løg finthakket |
1 stk. | gul peberfrugt i små tern |
6 spsk. | hvedemel |
3 dl. | bouillon evt. fra kogning af fiskebollerne |
4 dl. | mælk |
1 nip | sukker |
- | citronsaft eftersmag |
150 g | spinat frisk |
Tilbehør
- | basmatiris kogte |
- | Frisk dild til drys |
Sådan gør du
-
1Rør fiskefarsen sammen med hvedemel, så farsen nemmere kan formes. Bring letsaltet vand i kog. Form farsen til 16 små kugler, og kog dem nogle stykker ad gangen i ca. 5 min., til de er faste.
-
2Si herefter evt. kogevandet, og kog det lidt ind, imens du starter på sovsen.
-
3Smelt smørret i en gryde over middel varme. Tilsæt karry, løg og peberfrugt, og steg det mørt i et par minutter. Tilsæt melet under omrøring, til det er rørt ud til en tyk dej uden klumper.
-
4Lad melet stege under omrøring i 2-3 min. Tilsæt væsken lidt ad gangen (start med bouillon) og under kraftig omrøring for at undgå klumper, og bring sovsen i kog. Lad sovsen simre under omrøring over svag varme. Tilsæt fiskebollerne, og lad dem simre, til sovsen er tyk (ca. 5 min.). Smag til med salt, peber, sukker og citron.
-
5Tilsæt til sidst spinat, og lad den blot simre, til den er faldet sammen, og det hele er gennemvarmet.