Fiskeboller i karry

Grisen er skiftet ud med fisk i denne lækre variation af den klassiske, danske ret: Boller i karry. Udover fiskebollerne tilsætter vi også spinat, så retten bliver en anelse sundere.
Fiskeboller i karry
  • 4 Personer

Ingredienser

400 g fiskefars
4 spsk. hvedemel
50 g smør
4 tsk. karry
1 stk. løg finthakket
1 stk. gul peberfrugt i små tern
6 spsk. hvedemel
3 dl. bouillon evt. fra kogning af fiskebollerne
4 dl. mælk
1 nip sukker
- citronsaft eftersmag
150 g spinat frisk

Tilbehør

- basmatiris kogte
- Frisk dild til drys

Sådan gør du

  1. 1.Rør fiskefarsen sammen med hvedemel, så farsen nemmere kan formes. Bring letsaltet vand i kog. Form farsen til 16 små kugler, og kog dem nogle stykker ad gangen i ca. 5 min., til de er faste.
  2. 2.Si herefter evt. kogevandet, og kog det lidt ind, imens du starter på sovsen.
  3. 3.Smelt smørret i en gryde over middel varme. Tilsæt karry, løg og peberfrugt, og steg det mørt i et par minutter. Tilsæt melet under omrøring, til det er rørt ud til en tyk dej uden klumper.
  4. 4.Lad melet stege under omrøring i 2-3 min. Tilsæt væsken lidt ad gangen (start med bouillon) og under kraftig omrøring for at undgå klumper, og bring sovsen i kog. Lad sovsen simre under omrøring over svag varme. Tilsæt fiskebollerne, og lad dem simre, til sovsen er tyk (ca. 5 min.). Smag til med salt, peber, sukker og citron.
  5. 5.Tilsæt til sidst spinat, og lad den blot simre, til den er faldet sammen, og det hele er gennemvarmet.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost, #hovedret, #passer til sæsonen, #hurtig aftensmad og #børnevenligt