Fennikel og fersken med burrata
AFTENSMAD

Fennikel og fersken med burrata

En nem, men ikke desto mindre imponerende forret. Sørg for at bruge moden frugt og en god olivenolie (ikke nødvendigvis en dyr, men en, du synes smager godt), og køb en god burrata, så er du godt på vej. Opskriften er udviklet af Camilla Skov og udgivet i bogen "Vegetarisk i aften?"
  • 4 Personer
  • 15 Minutes

Fennikelsalat

1 stk. fennikel stor, eller 2 små
2 ferskner store eller 3 små
- rød chili mild, men du kan vælge en stærkere

Dressing

2 spsk. olivenolie
1.5 spsk. citronsaft
1 tsk. salt
- peber


Desuden

4 Burrata
- citron skallen fra en hel citron
- rød skovsyre valgfrit
- olivenolie
- surdejsbrød

Sådan gør du

  1. 1
    Sørg for, at burrataostene er stuetempererede, så de er cremede og lækre indeni.
  2. 2
    Snit fennikel i helt tynde skiver. Det er nemmest med et mandolinjern, men kan også klares med en skarp kniv eller en kartoffelskræller. Skær fersknerne i både. Finthak chilien.
  3. 3
    Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen. Bland med fennikel, fersken og chili, og smag til. Salaten skal være syrlig og tilpas salt med et lille kick af chili.
  4. 4
    Riv burrataen lidt itu, så fyldet løber lidt ud, og anret oven på salaten. Riv citronskal på toppen, og pynt med rød skovsyre.
  5. 5
    Drys med lidt ekstra olivenolie til sidst. Servér

Tip!

Ristede og saltede pistacienødder på toppen er også lækkert. Er du ude efter noget endnu enklere end opskriften her, så server burrata med olivenolie, flagesalt, friskkværnet peber og godt surdejsbrød til.