Farserede porrer med gulerødder
AFTENSMAD

Farserede porrer med gulerødder

Kirsten Hüttemeier skrev i 1963 kapitlet med 'Mad - Deres mand kan lave': "Det er i grunden meget nemt at røre fars selv. Slagteren hakker kødet to gange. De kommer det i en skål med alt det øvrige og rører det sammen med en ske, og farsen er færdig." Hvor mange kvinder fik mon serveret farserede porrer af deres mand i 1960'erne?
 • 4 Personer

Ingredienser

500 g hakket svinekød
1 tsk. groft salt og peber
1 stk. æg
1 stk. løg, revet
1 dl. hvedemel
1 dl. mælk
3 stk. små porrer
1 stk. æg, sammenpisket
1 dl. rasp
- smør til stegning

Tilbehør

1 kg små kartofler
5 stk. gulerødder
1 bundt bredbladet persille

Sådan gør du

 1. 1
  Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og revet løg. Tilsæt melet. Rør herefter mælken i. Stil farsen på køl i ca. 30 minutter.
 2. 2
  Skær porrerne i 8 stykker, der hver er 8-10 cm lange, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 5-6 minutter. Lad porrerne dryppe af i en si, og læg dem derefter på et viskestykke.
 3. 3
  Form farsen, gerne med en fugtet hånd, i ca. 1 cm’s tykkelse omkring porrestykkerne. Vend derefter rullerne i æg, og derpå i rasp.
 4. 4
  Varm smørret på en pande ved god varme, til det er gyldent, og brun rullerne på alle sider, 4 minutter i alt. Skru en anelse ned for varmen, og steg på alle sider i ca. 8-10 minutter i alt, til rullerne er gennemstegte, sprøde og gyldne.
 5. 5
  Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er møre, ca. 10-12 minutter. Skær gulerødderne i stave. Kog dem møre i letsaltet vand i 3-5 minutter, og drys med hakket persille inden servering.