Farserede porrer med gulerødder
- 4 Personer
Ingredienser
500 g | hakket svinekød |
1 tsk. | groft salt og peber |
1 stk. | æg |
1 stk. | løg, revet |
1 dl. | hvedemel |
1 dl. | mælk |
3 stk. | små porrer |
1 stk. | æg sammenpisket |
1 dl. | rasp |
- | smør til stegning |
Tilbehør
1 kg | små kartofler |
5 stk. | gulerødder |
1 bundt | bredbladet persille |
Sådan gør du
-
1Rør kødet med salt. Tilsæt peber, æg og revet løg. Tilsæt melet. Rør herefter mælken i. Stil farsen på køl i ca. 30 minutter.
-
2Skær porrerne i 8 stykker, der hver er 8-10 cm lange, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 5-6 minutter. Lad porrerne dryppe af i en si, og læg dem derefter på et viskestykke.
-
3Form farsen, gerne med en fugtet hånd, i ca. 1 cm’s tykkelse omkring porrestykkerne. Vend derefter rullerne i æg, og derpå i rasp.
-
4Varm smørret på en pande ved god varme, til det er gyldent, og brun rullerne på alle sider, 4 minutter i alt. Skru en anelse ned for varmen, og steg på alle sider i ca. 8-10 minutter i alt, til rullerne er gennemstegte, sprøde og gyldne.
-
5Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er møre, ca. 10-12 minutter. Skær gulerødderne i stave. Kog dem møre i letsaltet vand i 3-5 minutter, og drys med hakket persille inden servering.