Edamame-tempura med sushiris

Den japanske måde at servere grøntsager på, i tempuradej, kommer her edamamebønner til gode. Vi serverer de sprøde bønnepakker sammen med hele, lune edamamebønner, sushiris og dipsauce med soja og chili.
Edamame-tempura med sushiris
  • 4 Personer

Sushi ris

160 g sushiris
2.5 dl. vand
2 spsk. riseddike
1 spsk. sukker
0.5 tsk. salt
2 spsk. sesamfrø

Bønner og dej

300 g edamamebønner optøede og i bælg
300 g edamamebønner optøede og pillede
8 dl. fritureolie
1 stk. æggeblomme
2.5 dl. koldt vand
2.5 dl. hvedemel

Tilbehør

2 dl. soyasauce
2 tsk. wasabi
2 tsk. chiliflager
lidt forårsløg snittet
1 stk. hjertesalat

Sådan gør du

  1. 1.Kom ris og vand i en gryde, og kog i 12 minutter.
  2. 2.Lad risen trække under låg i 5 min.
  3. 3.Bland risvineddike, sukker og salt, og rør i den kogte ris.
  4. 4.Varm olien i en gryde.
  5. 5.Pisk æggeblommen med det iskolde vand i en skål.
  6. 6.Tilsæt melet, og pisk sammen.
  7. 7.Kom en spiseske af bønnerne uden bælg ned i dejen, og løft straks op med en bred gaffel eller minisigte.
  8. 8.Kom bønner med dej om i den varme olie, og lad dejen blive gylden. Tag op med hulske, og afdryp på køkkenrulle.
  9. 9.Gentag med resten.
  10. 10.Bland soja sammen og smag til.
  11. 11.Hæld kogene vand over edamamebønnerne i bælg og lad dem trække kortvarigt.
  12. 12.Server tempura med ris, salat og et drys sesam. Server dipsauce til både bønner og tempura.

Tip!

Japansk måde at servere grøntsager på – sprødstegt i tynd dej. Dejen er også god til svampe.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #passer til sæsonen og #weekend og gæster