Edamame-tempura med sushiris
- 4 Personer
Sushi ris
160 g | sushiris |
2.5 dl. | vand |
2 spsk. | riseddike |
1 spsk. | sukker |
0.5 tsk. | salt |
2 spsk. | sesamfrø |
Bønner og dej
300 g | edamamebønner optøede og i bælg |
300 g | edamamebønner optøede og pillede |
8 dl. | fritureolie |
1 stk. | æggeblomme |
2.5 dl. | koldt vand |
2.5 dl. | hvedemel |
Tilbehør
2 dl. | soyasauce |
2 tsk. | wasabi |
2 tsk. | chiliflager |
lidt | forårsløg snittet |
1 stk. | hjertesalat |
Sådan gør du
-
1Kom ris og vand i en gryde, og kog i 12 minutter.
-
2Lad risen trække under låg i 5 min.
-
3Bland risvineddike, sukker og salt, og rør i den kogte ris.
-
4Varm olien i en gryde.
-
5Pisk æggeblommen med det iskolde vand i en skål.
-
6Tilsæt melet, og pisk sammen.
-
7Kom en spiseske af bønnerne uden bælg ned i dejen, og løft straks op med en bred gaffel eller minisigte.
-
8Kom bønner med dej om i den varme olie, og lad dejen blive gylden. Tag op med hulske, og afdryp på køkkenrulle.
-
9Gentag med resten.
-
10Bland soja sammen og smag til.
-
11Hæld kogene vand over edamamebønnerne i bælg og lad dem trække kortvarigt.
-
12Server tempura med ris, salat og et drys sesam. Server dipsauce til både bønner og tempura.
Tip!
Japansk måde at servere grøntsager på – sprødstegt i tynd dej. Dejen er også god til svampe.