Dessert med pinjekerner
Pinjekerner er stjernen i denne søde dessert. Du kan sagtens bage kagen et par dage før, den skal serveres. Den holder sig fugtig og god længe.

- 8 Personer
- 50 Minutes
Ingredienser
200 g | pinjekerne |
3 stk | skiver (ca. 150 g) sandwichbrød |
2 dl. | sukker |
1.5 tsk. | bagepulver |
1 stk. | økologisk citron |
3 stk | æg |
1.5 dl. | neutral olie |
Sådan gør du
- 1.Kom pinjekernerne på en tør pande, og rist dem, til de er gyldne.
- 2.Tag 50 g pinjekerner fra.
- 3.Bræk brødet i mindre stykker, og kom dem i din foodprocessor sammen med 150 g pinjekerner, sukker, bagepulver og revet citronskal.
- 4.Tilsæt et æg ad gangen, mens maskinen er i gang.
- 5.Hæld til sidst olien i, og blend, til dejen er ensartet ligesom en sandkagedej.
- 6.Vend de hele pinjekerner i dejen.
- 7.Dæk en springform, ca. 22 cm, med bagepapir, og hæld dejen i.
- 8.Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 40 minutter.
- 9.Afkøl helt, før du skærer i den.
Tip!
Brug evt. kagen som bund, og kom flødeskum og sommerens bær på toppen ligesom en lagkage.