Citron- og kardemommesyltede pærer
SNACKS OG TILBEHøR

Citron- og kardemommesyltede pærer

Der er temmelig langt fra supermarkedets dåsepærer til disse hjemmesyltede pærer, som du kan spise med kold flødeskum. Brug dem også til den gamle klassiker Poire Belle Hélène med chokoladesauce og god vaniljeis.
  • 8 Personer

Ingredienser

2 l vand
5 dl sukker
2 citroner
1 spsk. kardemommekapsel
8 pærer
1 dl mandler
15 g smør
1 spsk. sirup
2.5 dl piskefløde

Sådan gør du

  1. 1
    Kom vand og sukker i en gryde. Pres citronerne, og kom citronsaft og kardemomme i gryden. Kog op blandingen op, til sukkeret er smeltet.
  2. 2
    Skræl pærerne, men behold gerne stilken. Skær et tyndt lag af bunden, så pæren kan stå oprejst.
  3. 3
    Sænk pærerne ned i den simrende lage, og lad dem simre i 10 minutter. Tag gryden af komfuret, og stil den koldt, indtil pærerne skal spises.
  4. 4
    Rist mandlerne langsomt i en gryde i et par minutter. Tilføj smør og sirup, og vend rundt, imens de langsomt bliver mørkere.
  5. 5
    Hæld blandingen ud på et stykke bagepapir. Lad den køle af, og hak derefter mandlerne groft.
  6. 6
    Pisk fløden til skum, og server hver pære med en klat flødeskum og lidt hakkede mandler.

Tip!

Lav pærerne om morgenen eller aftenen før servering.