Der er temmelig langt fra supermarkedets dåsepærer og til disse hjemmesyltede pærer, du kan spise med kold flødeskum. Brug dem også til den gamle klassiker, Poire Belle-Hélène, med chokoladesauce og god vaniljeis.
4 Personer
Ingredienser
2 l
vand
5 dl
sukker
2 stk.
saft af citron
1 spsk.
kardemommekapsel
8 stk.
pærer
1 dl
mandler
15 g
smør
1 spsk.
sirup
0.25 l
flødeskum
ANNONCE
Sådan gør du
1
Kom vand og sukker i en gryde. Kom citronsaft og kardemomme heri, og kog op.
2
Skræl pærerne, men behold gerne stilken. Skær et tyndt lag af bunden, så pæren kan stå oprejst.
3
Sænk pærerne ned i den simrende lage, og lad dem simre i 10 minutter. Tag gryden af komfuret, og stil den koldt, indtil pærerne skal spises.
4
Rist mandler langsomt i en gryde i et par minutter. Tilføj smør og sirup, og vend rundt, imens de langsomt bliver mørkere.
5
Tag op, og hæld på bagepapir. Afkøl og hak groft.
6
Pisk fløden til skum, og server den kold til pære og hakket mandel.
Tip!
Lav pærerne om morgenen eller aftenen før servering.