Citron og kardemommesyltede pærer
- 4 Personer
Ingredienser
2 l. | vand |
5 dl. | sukker |
2 stk. | saft af citron |
1 spsk. | hele kardemommekapsler |
8 stk. | pærer |
1 dl. | mandler |
15 g | smør |
1 spsk. | sirup |
0.25 l. | flødeskum |
Sådan gør du
-
1Kom vand og sukker i en gryde. Kom citronsaft og kardemomme heri, og kog op.
-
2Skræl pærerne, men behold gerne stilken. Skær et tyndt lag af bunden, så pæren kan stå oprejst.
-
3Sænk pærerne ned i den simrende lage, og lad dem simre i 10 minutter. Tag gryden af komfuret, og stil den koldt, indtil pærerne skal spises.
-
4Rist mandler langsomt i en gryde i et par minutter. Tilføj smør og sirup, og vend rundt, imens de langsomt bliver mørkere.
-
5Tag op, og hæld på bagepapir. Afkøl og hak groft.
-
6Pisk fløden til skum, og server den kold til pære og hakket mandel.
Tip!
Lav pærerne om morgenen eller aftenen før servering.