Chokolademousse med kanel og whiskymarinerede figner
DESSERT

Chokolademousse med kanel og whiskymarinerede figner

Vi serverer ganske små portioner af moussen. Men ellers gælder ekstra af alt: Chokoladesauce, kokos og tranebær. Det er julet og godt!
  • 6 Personer

Mousse

1 dl. piskefløde
100 g mørk chokolade
2.5 dl. piskefløde

Figner

3 stk. tørrede figner
2 dl. vand
2 spsk. whisky
1 tsk. kanel

Topping

0.5 dl. Chokoladesauce fra tube
1 spsk. tørrede tranebær
2 spsk. Ristede kokoschips

Sådan gør du

  1. 1
    Kom 1 deciliter fløde i en lille gryde, og kog den op. Hak chokoladen, og kom den i fløden.
  2. 2
    Tag gryden fra komfuret, lad den stå, og lad chokoladen smelte. Rør den derefter sammen, til du får en blank chokoladecreme. Afkøl den, til den er lun.
  3. 3
    Pisk de 2½ deciliter fløde til blødt skum. Rør flødeskummet og chokoladecremen sammen.
  4. 4
    Fordel moussen i 6 mindre skåle. Lav et hulrum i midten på hver skål. Pak hver skål i film, og stil skålene i køleskab natten over eller 5-6 timer.
  5. 5
    Skær figner lige over, og kom dem i en skål med vand, whisky og kanel.
  6. 6
    Lad dem stå og trække sammen med moussen. Anret moussen med chokoladesauce, figen, tranebær og knust kokos.