Chokolademousse med kanel og whiskymarinerede figner
Vi serverer ganske små portioner af moussen. Men ellers gælder ekstra af alt: Chokoladesauce, kokos og tranebær. Det er julet og godt!
6 Personer
Mousse
1 dl
piskefløde
100 g
mørk chokolade
2.5 dl
piskefløde
Figner
3 stk.
tørrede figner
2 dl
vand
2 spsk.
whisky
1 tsk.
kanel
Topping
0.5 dl
Chokoladesauce fra tube
1 spsk.
tørrede tranebær
2 spsk.
Ristede kokoschips
ANNONCE
Sådan gør du
1
Kom 1 deciliter fløde i en lille gryde, og kog den op. Hak chokoladen, og kom den i fløden.
2
Tag gryden fra komfuret, lad den stå, og lad
chokoladen smelte. Rør den derefter sammen, til du får en blank chokoladecreme. Afkøl den, til den er lun.
3
Pisk de 2½ deciliter fløde til blødt skum.
Rør flødeskummet og chokoladecremen sammen.
4
Fordel moussen i 6 mindre skåle. Lav et hulrum i midten på hver skål. Pak hver skål i film, og stil skålene i køleskab natten over eller 5-6 timer.
5
Skær figner lige over, og kom dem i en skål med vand, whisky og kanel.
6
Lad dem stå og trække sammen med moussen. Anret moussen med chokoladesauce, figen, tranebær og knust kokos.