Choko-kerne-pandekager
FORRET

Choko-kerne-pandekager

Uimodståelige dessertpandekager, der med rugmel, kerner og fuldkornsspelt på ingredienslisten kan nydes med god samvittighed. Denne opskrift er venligst udlånt fra bogen "Spis mig" af Majbritt Engel og Alice Hartvig  fra forlaget Gyldendal.
  • 4 Personer

Ingredienser

1.75 dl. fuldskornsspeltmel eller fuldkornsølandshvede/emmermel
0.75 dl. rugmel
0.5 tsk. bagepulver
2 knsp. natron
1 knsp. salt
0.5 dl. blandede kerner eller frø som solsikkefrø eller sesamfrø evt. græskarkerner
40 g mørk chokolade (70%) hakket fint
1 stk. æg
3 dl. mælk
0.5 stk. skal af økologisk citron fintrevet
1 dl. yoghurt eller kefir
0.5 tsk. æbleeddike eller citronsaft
- jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie

Topping

- Kokoschips
- bær friske
- brombær

Sådan gør du

  1. 1
    Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. 
  2. 2
    Pisk ægget godt sammen. Rør de våde ingredienser sammen og bland det hele godt sammen. 
  3. 3
    Varm en pande op og kom 2-3 spsk dej på pan-den. Vip panden fra side til side, så du får en tynd pandekage. Helt tynd bliver den dog ikke pga. kernerne. 
  4. 4
    Steg pandekagerne 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne. Pynt med kokoschips, spiselige blomster, fx bellis, bær og hakkede mandler.