Chilimayo
- 6 Personer
Basismayo
2 stk. | æggeblommer |
1 tsk. | dijonsennep |
2 tsk. | hvidvinseddike Citronsaft kan også bruges |
lidt | fint salt |
2 dl. | neutral olie F.eks. solsikke eller vindruekerneolie |
lidt | friskkværnet peber |
Chilimayo
2 dl. | mayonnaise |
1 tsk. | sød chilisauce |
1 tsk. | chilipasta F.eks. sambal oelek |
0.5 stk. | fed hvidløg |
0.5 stk. | lime (saft) |
0.25 tsk. | røget paprika Kan udelades |
Sådan gør du
-
1Begynd med basismayo Kom æggeblommer i en skål, og rør dem sammen med sennep, 1 tsk. eddike og et nip salt.
-
2Tilsæt olien under piskning, 1 tsk. ad gangen i en tynd stråle. Tilsæt en ny teske olie, så snart den første er pisket ind.
-
3Når mayonnaisen tykner let og bliver hvidlig, kan du tilsætte 1 spsk. olie ad gangen.
-
4Stop, når mayonnaisen er tyk og cremet. Måske skal den ikke have al olien, måske lidt ekstra.
-
5Smag til med salt, eddike og evt. peber. Sæt mayonnaisen på køl.
-
6Brug mayo som base for dressinger til kartoffelsalat, som topping på rejemad eller som dip til pomfritter og grøntsager.
-
7Rør mayonnaisen sammen med chilisauce, chilipasta, hvidløg og lime. Smag herefter til med ekstra chili og evt. med lidt salt, hvis nødvendigt.
-
8Sæt chilimayoen på køl indtil servering.
-
9Brug chilimayo som smørelse i burger, dip til friske forårsruller og grønt samt dryppet over et spejlæg.