Chilimayo
SNACKS OG TILBEHøR

Chilimayo

Med chili, hvidløg og røget paprika. Brug den til burger, forårsruller og spejlæg
  • 6 Personer

Basismayo

2 stk. æggeblommer
1 tsk. dijonsennep
2 tsk. hvidvinseddike Citronsaft kan også bruges
lidt fint salt
2 dl. neutral olie F.eks. solsikke eller vindruekerneolie
lidt friskkværnet peber

Chilimayo

2 dl. mayonnaise
1 tsk. sød chilisauce
1 tsk. chilipasta F.eks. sambal oelek
0.5 stk. fed hvidløg
0.5 stk. lime (saft)
0.25 tsk. røget paprika Kan udelades

Sådan gør du

  1. 1
    Begynd med basismayo Kom æggeblommer i en skål, og rør dem sammen med sennep, 1 tsk. eddike og et nip salt.   
  2. 2
    Tilsæt olien under piskning, 1 tsk. ad gangen i en tynd stråle. Tilsæt en ny teske olie, så snart den første er pisket ind.  
  3. 3
    Når mayonnaisen tykner let og bliver hvidlig, kan du tilsætte 1 spsk. olie ad gangen.  
  4. 4
    Stop, når mayonnaisen er tyk og cremet. Måske skal den ikke have al olien, måske lidt ekstra.  
  5. 5
    Smag til med salt, eddike og evt. peber. Sæt mayonnaisen på køl.   
  6. 6
    Brug mayo som base for dressinger til kartoffelsalat, som topping på rejemad eller som dip til pomfritter og grøntsager.   
  7. 7
    Rør mayonnaisen sammen med chilisauce, chilipasta, hvidløg og lime. Smag herefter til med ekstra chili og evt. med lidt salt, hvis nødvendigt.   
  8. 8
     Sæt chilimayoen på køl indtil servering.  
  9. 9
    Brug chilimayo som smørelse i burger, dip til friske forårsruller og grønt samt dryppet over et spejlæg.