Cannelloni med spinat, hvide bønner og ostesauce
BøRNEVENLIG

Cannelloni med spinat, hvide bønner og ostesauce

Kender du en osteelsker, så er her et rigtig godt bud på, hvad du kan servere, hvis du vil gøre ham eller hende glad.
  • 4 Personer

Ostesauce:

25 g smør
4 spsk. hvedemel
4.5 dl. mælk
100 g revet hård ost f.eks. Vesterhavsost
- salt
- peber


Spinatfyld:

1 spsk. olivenolie
1 stk. løg
 , i tern
3 fed hvidløg , i tynde skiver
250 g kogte hvide bønner (evt. fra dåse)
450 g frossen spinat optøet
100 g frisk gedeost eller ricotta (italiensk friskost)
- revet muskatnød , efter smag
300 g frisk lasagneplade

Tilbehør:

- grøn salat med balsamico
- pinjekerner

Sådan gør du

  1. 1
    Ostesauce: Smelt smørret i en gryde over middel varme. Drys hvedemelet i og lad det stege i smørret, under omrøring, i et par minutter. Det må ikke tage farve, men bare dufte lidt af småkager.
  2. 2
    Skru lidt ned for varmen. Tilsæt mælken, lidt ad gangen, under kraftig piskning – for at undgå klumper. Lad herefter saucen koge op under omrøring, til den tykner.
  3. 3
    Juster evt. saucen med ekstra mælk, hvis den er meget tyk. Tilsæt osten og lad den smelte, rør jævnligt og smag til slut saucen til med salt og godt med peber.
  4. 4
    Spinatfyld: Varm olien på en pande over middel/høj varme. Steg løg og hvidløg i ca. 5 min., tilsæt hvide bønner og steg videre i yderligere 5 min.
  5. 5
    Tilsæt spinat og lad den blive gennemvarm, inden gedeosten vendes i, og fyldet smages til med salt, peber og revet muskat.
  6. 6
    Samling: Tænd ovnen på 185C varmluft. Del lasagnepladerne, så du får 8 stykker totalt.
  7. 7
    Fordel spinatfyldet på pladerne og rul dem omkring fyldet.
  8. 8
    Læg rullerne i en smurt bradepande (ikke for stor) og fordel ostesaucen ud over, så rullerne dækkes.
  9. 9
    Bag retten i ca. 30 min., til den er gylden på toppen og pladerne er møre. Hold godt øje med retten de sidste 10 min., så den ikke bliver brændt.
  10. 10
    Lad gerne retten trække i 10 min. inden servering sammen med lidt grøn salat.