Blød polenta med majs og ost
AFTENSMAD

Blød polenta med majs og ost

Polenta stammer fra Italien og er en slags majsgrød. Den kan spises, som den er, med salat til. Er den godt tyk i konsistensen, kan den køles af og skæres i skiver, der steges sprøde på panden, eller i fritter, der bages sprøde i ovnen.
  • 4 Personer

Ingredienser

150 g polenta gryn
1.3 l. vand
100 g parmesan eller Thybo/Vesterhavsost
50 g smør
lidt citronsaft
lidt salt og sort peber

Salaten

2 stk. majskolber
1 stk. forårsløg
lidt citronsaft
lidt olivenolie
lidt frisk chili
1 potte basilikum
50 g parmesan eller Thybo/Vesterhavsost

Sådan gør du

  1. 1
    Kog vandet op og tilsæt polentagryn under piskning. Lad det koge til en ensartet grød 15-25 minutter afhængig af, hvilket mærke der bruges. Tilsæt revet ost og smør i små tern, og smag til med citron, salt og peber.
  2. 2
    Skær majsene fra kolberne, og rist dem i lidt olie i 3-4 min. Afkøl.
  3. 3
    Vend dem med finthakket forårsløg, og smag til med citronsaft, olivenolie, tørret chili, salt og peber.
  4. 4
    Ved anretning fordeles de marinerede majs på toppen af polentaen, pynt med basilikum, og riv ost ud over.