Blød polenta med majs og ost
AFTENSMAD

Blød polenta med majs og ost

Polenta stammer fra Italien og er en slags majsgrød. Den kan spises, som den er, med salat til. Er den godt tyk i konsistensen, kan den køles af og skæres i skiver, der steges sprøde på panden, eller i fritter, der bages sprøde i ovnen.
  • 4 Personer

Polenta

1.3 l vand
150 g polenta majsmel
100 g parmesan eller Thybo/Vesterhavsost
50 g smør
lidt citronsaft
lidt salt og sort peber

Topping

2 majskolber
- olie
1 forårsløg
lidt citronsaft
lidt olivenolie
lidt frisk chili
1 potte basilikum
50 g parmesan eller Thybo/Vesterhavsost

Sådan gør du

  1. 1
    Kog vandet op, og tilsæt polentamelet under konstant piskning. Lad det koge til en ensartet grød. Det tager ca. 15-25 minutter afhængig af, hvilket mærke du bruger.
  2. 2
    Tilsæt revet ost og smør i små tern, og smag polentaen til med citron, salt og peber.
  3. 3
    Skær majsene fra kolberne, og rist dem i lidt olie i 3-4 minutter. Lad dem køle af.
  4. 4
    Hak forårsløget helt fint, og vend det sammen med majsene. Smag blandingen til med citronsaft, olivenolie, tørret chili, salt og peber.
  5. 5
    Fordel polentaen i skåle, og top med de marinerede majs, frisk basilikum og revet ost.