Blød polenta med majs og ost
Polenta stammer fra Italien og er en slags majsgrød. Den kan spises, som den er, med salat til. Er den godt tyk i konsistensen, kan den køles af og skæres i skiver, der steges sprøde på panden, eller i fritter, der bages sprøde i ovnen.

- 4 Personer
Ingredienser
150 g | polenta gryn |
1.3 l. | vand |
100 g | parmesan eller Thybo/Vesterhavsost |
50 g | smør |
lidt | citronsaft |
lidt | salt og sort peber |
Salaten
2 stk | majskolber |
1 stk. | forårsløg |
lidt | citronsaft |
lidt | olivenolie |
lidt | frisk chili |
1 potte | basilikum |
50 g | parmesan eller Thybo/Vesterhavsost |
Sådan gør du
- 1.Kog vandet op og tilsæt polentagryn under piskning. Lad det koge til en ensartet grød 15-25 minutter afhængig af, hvilket mærke der bruges. Tilsæt revet ost og smør i små tern, og smag til med citron, salt og peber.
- 2.Skær majsene fra kolberne, og rist dem i lidt olie i 3-4 min. Afkøl.
- 3.Vend dem med finthakket forårsløg, og smag til med citronsaft, olivenolie, tørret chili, salt og peber.
- 4.Ved anretning fordeles de marinerede majs på toppen af polentaen, pynt med basilikum, og riv ost ud over.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad,
#frokost,
#lette retter,
#snacks og tilbehør,
#gæstemad og fest,
#snack ordentligt og #restemad