Bagte søde kartofler med avocado og edamame hummus

Bagte kartofler er et herligt måltid, som ikke kræver de store færdigheder i køkkenet. Her bruger vi søde kartofler toppet med velsmagende hummus af avocado og edamamebønner. 
Bagte søde kartofler med avocado og edamame hummus
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk søde kartofler store

Hummus

3 dl. edamamebønner
1 stk. avocado
1 dl. cremefraiche 18%
1 tsk. citronsaft
lidt vand
lidt salt og sort peber
lidt hvidløg, revet eller cayennepeber

Til servering

4 skiver bacon
4 spsk. græskarkerner
2 dl. edamamebønner
4 dl. rå rødbede revet
lidt mynte

Sådan gør du

  1. 1.Sæt ovnen på 225 grader.
  2. 2.Læg de vaskede kartofler på en bradepande, og bag dem møre. Mærk på dem efter 45 minutter. De meget store kartofler skal have længere tid.
  3. 3.Kom de optøede bønner i en blender sammen med avocado, cremefraiche og citronsaft. Blend til hummus og juster konsistensen med vand. Smag til.
  4. 4.Rist baconen sprød på en pande. Gennemvarm edamamebønnerne i en gryde. Tag op.
  5. 5.Rist græskarkerner sprøde i baconfedtet. Tag op.
  6. 6.Server de bagte kartofler med topping.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #passer til sæsonen, #weekend og gæster og #gæstemad og fest