Bagte marcipanæbler
BAGVæRK

Bagte marcipanæbler

Når æbler kommer i ovnen, sker der noget magisk. De bliver bløde og søde og dejlig dessertagtige med marcipan og flødeskum på toppen.  
  • 8 Personer
  • 30 Minutes

Ingredienser

8 stk. saftige danske æbler
1 dl. Calvados eller Cognac
200 g ODENSE Færdig Kransekagemasse
25 g mandel- eller hasselnøddeflager
- Tilbehør: Flødeskum eller is

Sådan gør du

  1. 1
    Fjern kernehuset i æblet med et udstiksjern og sæt æblerne i et ovnfast fad.
  2. 2
    Sprøjt lidt kransekagemasse i hvert æble, dryp med Calvados og sprøjt resten af kransekagemassen i æblerne, så der bliver en flot top.
  3. 3
    Drys med mandel- eller hasselnøddeflager.
  4. 4
    Bag æblerne i ovnen ved 200° C eller 175° C varmeluft i 20 min.
  5. 5
    Server æblerne lune med flødeskum eller is.