Bagt selleri med yoghurt, chili, krydderurter og brunet smør
AFTENSMAD

Bagt selleri med yoghurt, chili, krydderurter og brunet smør

Knoldselleri har et blakket ry på grund af sin skarpe smag. Det er - som med så meget andet - et spørgsmål om tilberedning, og knoldselleri, der er bagt mørt i ovnen, mister helt den skarpe smag. Du kan vælge at servere sellerien som én blandt flere grønne retter, eller du kan stege en god bøf eller kotelet og servere i skiver til. 
  • 4 Personer
  • 50 Minutes

Ingredienser

1 stk. knoldselleri
- olivenolie
100 g smør
1 stk. frisk chili
1 tsk. chiliflager
1 dl. hasselnødder
- kørvel eller timian
2 dl. græsk yoghurt
- salt og sort peber

Sådan gør du

  1. 1
    Skær skrællen af sellerien med en skarp kniv. Dryp med olivenolie, og drys med salt og peber. Pak sellerien ind i bagepapir og bag ved 200 C i ca. 35-50 min. alt efter størrelse. Test ved at stikke en spids kniv igennem - der skal være en lille smule modstand. Har du travlt, kan sellerien også deles i portionsstykker og bages ved 180 C i ca. 15 min.
  2. 2
    Brun i mellemtiden smørret, og tag det af varmen. Tilsæt fintskåret frisk chili og chiliflager. Rist hasselnødderne i ovnen ved 160 C i 10-12 min., til de er gyldne. Skyl og pluk krydderurterne.
  3. 3
    Anret én spsk. yoghurt på hver tallerken, lav en lille fordybning og fyld den med det brunede chilismør. Drys med krydderurter og hakkede nødder, og servér til den bagte selleri.

Tip!

Du kan vælge at servere sellerien som én blandt flere grønne retter, eller du kan stege en god bøf eller kotelet og servere i skiver til.