Bagt selleri med yoghurt, chili, krydderurter og brunet smør
- 4 Personer
- 50 Minutes
Ingredienser
1 stk. | knoldselleri |
- | olivenolie |
100 g | smør |
1 stk. | frisk chili |
1 tsk. | chiliflager |
1 dl. | hasselnødder |
- | kørvel eller timian |
2 dl. | græsk yoghurt |
- | salt og sort peber |
Sådan gør du
-
1Skær skrællen af sellerien med en skarp kniv. Dryp med olivenolie, og drys med salt og peber. Pak sellerien ind i bagepapir og bag ved 200 C i ca. 35-50 min. alt efter størrelse. Test ved at stikke en spids kniv igennem - der skal være en lille smule modstand. Har du travlt, kan sellerien også deles i portionsstykker og bages ved 180 C i ca. 15 min.
-
2Brun i mellemtiden smørret, og tag det af varmen. Tilsæt fintskåret frisk chili og chiliflager. Rist hasselnødderne i ovnen ved 160 C i 10-12 min., til de er gyldne. Skyl og pluk krydderurterne.
-
3Anret én spsk. yoghurt på hver tallerken, lav en lille fordybning og fyld den med det brunede chilismør. Drys med krydderurter og hakkede nødder, og servér til den bagte selleri.
Tip!
Du kan vælge at servere sellerien som én blandt flere grønne retter, eller du kan stege en god bøf eller kotelet og servere i skiver til.