Bålkartofler med fyld
AFTENSMAD

Bålkartofler med fyld

Trylledej er god at pakke f.eks. kartofler ind i i stedet for alufolie. Dejen er nedbrydelig i modsætning til folien, som forurener ganske meget. Især hvis vi ikke er så gode til at sortere det fra og sende det til genbrug.
  • 4 Personer

Trylledej

5 dl. hvedemel, ca 300 g
1.5 dl. salt, ca 150 g
1.75 dl. vand
4 stk. store bagekartofler, ca 1,25 kg

Fyld

2 stk. avocado, 200 g
1 stk. citron
50 g semidried tomater i olie, afdryppede
100 g skyllede, bladende babysalatblade
1 stk. agurk
1 dåse majs
2 dåser tun i vand
- salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Trylledej: Bland mel, salt og vand. Ælt dejen godt sammen, dejen skal være fast.
  2. 2
    Del trylledejen i fire portioner.
  3. 3
    Skrub kartoflerne godt rene og pak dem ind i trylledej.
  4. 4
    Læg kartoflerne ind i bålets gløder og bag kartoflerne i ca. 1 time. Eller ca. 1 time og 15 min. i en ovn ved 200 grader.
  5. 5
    Fyld: Fjern imens skal og sten fra avocadoerne og skær kødet i små tern.
  6. 6
    Skær citronen i både og pres saften af et par citronbåde over avocadoerne.
  7. 7
    Klip eller skær tomater og salatblade i mindre stykker.
  8. 8
    Skær agurken i små tern. Hæld vandet fra majs og tun.
  9. 9
    Bland eventuelt tunen med grøntsagerne eller server tun og grøntsager hver for sig sammen med citronbåde, salt og peber.
  10. 10
    Bank hul på trylledejen og tag de varme kartofler ud.
  11. 11
    Dejen kan ikke spises.
  12. 12
    Skær et kryds i hver kartoffel og tryk dem let på siderne, så de åbner sig.
  13. 13
    Spis de varme kartofler med fyldet.
  14. 14
    Kartoflerne kan også spises med fintstrimlet rødkål, græsk yoghurt 2 %, hakkede rødløg, syltede agurker og kippers eller røget makrel. Eller med cherrytomater, grønne bønner, purløg, parmaskinke og lidt olivenolie.