Bålkartofler med fyld
- 4 Personer
Trylledej
5 dl. | hvedemel, ca 300 g |
1.5 dl. | salt, ca 150 g |
1.75 dl. | vand |
4 stk. | store bagekartofler, ca 1,25 kg |
Fyld
2 stk. | avocado, 200 g |
1 stk. | citron |
50 g | semidried tomater i olie, afdryppede |
100 g | skyllede, bladende babysalatblade |
1 stk. | agurk |
1 dåse | majs |
2 dåser | tun i vand |
- | salt og peber |
Sådan gør du
-
1Trylledej: Bland mel, salt og vand. Ælt dejen godt sammen, dejen skal være fast.
-
2Del trylledejen i fire portioner.
-
3Skrub kartoflerne godt rene og pak dem ind i trylledej.
-
4Læg kartoflerne ind i bålets gløder og bag kartoflerne i ca. 1 time. Eller ca. 1 time og 15 min. i en ovn ved 200 grader.
-
5Fyld: Fjern imens skal og sten fra avocadoerne og skær kødet i små tern.
-
6Skær citronen i både og pres saften af et par citronbåde over avocadoerne.
-
7Klip eller skær tomater og salatblade i mindre stykker.
-
8Skær agurken i små tern. Hæld vandet fra majs og tun.
-
9Bland eventuelt tunen med grøntsagerne eller server tun og grøntsager hver for sig sammen med citronbåde, salt og peber.
-
10Bank hul på trylledejen og tag de varme kartofler ud.
-
11Dejen kan ikke spises.
-
12Skær et kryds i hver kartoffel og tryk dem let på siderne, så de åbner sig.
-
13Spis de varme kartofler med fyldet.
-
14Kartoflerne kan også spises med fintstrimlet rødkål, græsk yoghurt 2 %, hakkede rødløg, syltede agurker og kippers eller røget makrel. Eller med cherrytomater, grønne bønner, purløg, parmaskinke og lidt olivenolie.