Appelsinsorbet med kandiseret appelsin og hindbær
DESSERT

Appelsinsorbet med kandiseret appelsin og hindbær

Syre og sødme går op i en højere enhed i denne skønne dessert, der helt sikkert vil imponere dine gæsters smagsløg. De kandiserede appelsiner smager også lækkert dyppet i smeltet mørk chokolade.
  • 4 Personer

Sorbet

130 g sukker
150 ml. vand
5 dl. friskpresset appelsinjuice

Kandiserede appelsiner

250 g sukker
0.25 l. vand
2 stk. appelsiner Økologiske
300 g hindbær Brug frosne hindbær
2 spsk. rom

Drys

lidt hvid chokolade

Sådan gør du

  1. 1
    Kom sukker og vand i en gryde og lad simre i et par minutter. Afkøl helt.
  2. 2
    Bland sukkervandet med appelsinjuice. Rør blandingen cirka 20 minutter i en ismaskine eller sæt den i fryseren i cirka 5 timer. Pisk igennem en gang imellem, indtil sorbeten er fast og formbar.
  3. 3
    Sæt ovnen på 140 grader.
  4. 4
    Kom sukker og vand i en gryde og lad simre i 5 minutter.
  5. 5
    Skær appelsinerne i tynde skiver og lad simre i sukkerblandingen i et par minutter. Tag gryden fra komfuret. Tag appelsinskiverne op og læg på en bradepande med bagepapir.
  6. 6
    Sæt i ovnen i cirka 35 minutter. Tag ud og afkøl.
  7. 7
    Optø hindbær og smag til med rom. Servér sorbetkugler med kandiseret appelsin, hindbær og lidt hvid chokolade.