Appelsinsorbet med kandiseret appelsin og hindbær

Syre og sødme går op i en højere enhed i denne skønne dessert, der helt sikkert vil imponere dine gæsters smagsløg. De kandiserede appelsiner smager også lækkert dyppet i smeltet mørk chokolade.
Appelsinsorbet med kandiseret appelsin og hindbær
  • 4 Personer

Sorbet

130 g sukker
150 ml. vand
5 dl. friskpresset appelsinjuice

Kandiserede appelsiner

250 g sukker
0.25 l. vand
2 stk appelsiner
300 g hindbær
2 spsk. rom

Drys

lidt hvid chokolade

Sådan gør du

  1. 1.Kom sukker og vand i en gryde og lad simre i et par minutter. Afkøl helt.
  2. 2.Bland sukkervandet med appelsinjuice. Rør blandingen cirka 20 minutter i en ismaskine eller sæt den i fryseren i cirka 5 timer. Pisk igennem en gang imellem, indtil sorbeten er fast og formbar.
  3. 3.Sæt ovnen på 140 grader.
  4. 4.Kom sukker og vand i en gryde og lad simre i 5 minutter.
  5. 5.Skær appelsinerne i tynde skiver og lad simre i sukkerblandingen i et par minutter. Tag gryden fra komfuret. Tag appelsinskiverne op og læg på en bradepande med bagepapir.
  6. 6.Sæt i ovnen i cirka 35 minutter. Tag ud og afkøl.
  7. 7.Optø hindbær og smag til med rom. Servér sorbetkugler med kandiseret appelsin, hindbær og lidt hvid chokolade.
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen, #dessert og #glutenfri