Popcorn for dummies
Popcorn i en gryde
- Brug en stor gryde(2-3 l) med tætsluttende låg.
- Hæld 2 spsk. olie i gryden og varm det op. Tilsæt 1 dl majskerner. Læg låget på.
- Skru ned for varmen, når majsene begynder at poppe. Ryst gryden frem og tilbage af og til. Ryster du op og ned, sætter olien sig i toppen af gryden, og du risikerer brændte popcorn. Lad låget være på under hele tilberedningen. Popcornene er færdige når popningen stopper.
- Drys ¼ tsk. fint salt over popcornene og ryst gryden så saltet fordeles jævnt. Server popcornene i en skål.
Lav din egne popcorn med smag - 6 forskellige slags popcorn
Popcorn i microovnen
- Brug en pose færdigpoppede popcorn (3 l). Hæld de færdigpoppede popcorn i en skål, der er egnet til microovn.
- Varm popcornene i microovnen ved 750W i 1 ½ minut.
- En halv pose kan varmes ved 750W i 1 minut.
Popcorn over bål eller grill
- Vend 2 dl majskorn i 2 spsk. olie, og kom dem ned i et popcorn-net.
- Hold popcorn-nettet ind over varmen fra bålet eller grillen, indtil majsene begynder at poppe. Husk at ryste nettet med jævne mellemrum.
- Når popcornene er færdige drysses de med ½ tsk. salt.
- Pas på at majskornene ikke får for meget varme fra bål eller grill. Brændte eller brankede popcorn bør ikke spises!
Kilde: Malene Teller Blume, afdelingschef for kemi og nonfood, Coop Ansvarlighed