5 fantastiske burgere
American Burger
American burger - med oksebøf, chilimayo, cheddar og avocadoSkær Burgerbollen igennem og rist den på skærefladerne til den er gylden og let sprød.
Rør 8 spsk. mayonaisse med 2-3 tsk. sambal oelek (eller sød chilisauce), lidt paprika og revet hvidløg – smag til med salt, peber og lidt balsamico. Rør 500g hakket oksekød sammen med lidt salt, 2 tsk. røget paprika og 2 tsk. revet hvidløg. Form kødet til 4 bøffer og steg dem på en pande i smør/olie indtil de er gyldne og gennemstegte (læg 2 skiver cheddarost på toppen af hver af bøfferne ca. 2-3 minutter inden de er færdige).
Saml burgeren med den ristede bolle, chilimayo, grøn salat, oksebøf, skiver af avocado, skiver af rødløg og sprødristet bacon (kan udelades).
Mellemøstlig Burger
Mellemøstlig burger – med lammebøf, myntecreme og syltede rødløg
Skær Burgerbollen igennem og rist den på skærefladerne til den er gylden og let sprød. Rør 2 dl yoghurt (10%) med 1 dl finthakket mynte, ½ dl finthakket persille lidt og peber, 2 spsk. citronsaft og evt. lidt revet hvidløg.
Skær 2 rødløg i meget tynde skiver og vend dem med ½ tsk. salt, ½ tsk. sukker og 4 spsk. æbleeddike.
Rør ca. 500 g hakket lammekød sammen med lidt salt, 4 tsk stødt spidskommen, 4 tsk. hvidløg, 10 finthakkede sorte oliven og 1 tsk. stødt chili (kan undlades). Form kødet til 4 bøffer og steg dem på en pande i smør/olie indtil de er gyldne og gennemstegte (læg osten på toppen af bøfferne ca. 2-3 minutter inden de er færdige). Saml burgeren med den ristede bolle, myntecreme, grøn salat, lammebøf og syltede rødløg.
Thai Burger
Thai burger - med kyllingebøf, currycreme, mango og frisk koriander
Skær burgerbollen igennem og rist den på skærefladerne til den er gylden og let sprød. Rør 500g hakket kyllingekød sammen med 2 finthakkede forårsløg, lidt salt, 2 tsk. friskrevet ingefær og 2 tsk. revet hvidløg. Form kødet til 4 bøffer og drys med lidt peber. Steg dem på en pande i olie/smør over middelvarme indtil de er gyldne og gennemstegte.
Rør 6 spsk. yoghurt (10%) med 3-4 tsk. karrypasta eller stødt karry og 1 spsk. limesaft.
Skær 1 mango i tynde skiver og saml burgeren med den ristede bolle, currycreme, skiver af mango og frisk koriander (kan udelades).
Italiano Burger
Italiano burger - med kalvebøf, pesto, bagte tomater og frisk gedeost
Skær 250g San Marzano tomater over på midten, kom dem i et ovnsfast fad. Dryp med olivenolie og drys med salt, peber og lidt tørret oregano. Bag tomaterne midt i ovnen ved 180C i ca. 30minutter til de er bløde og gyldne. Skær Burgerbollen igennem og rist den på skærefladerne til den er gylden og let sprød.
Rør 500g hakket kalvekød sammen med lidt salt og peber og 1-2 tsk. revet hvidløg. Form kødet til 4 bøffer og steg dem på en pande i smør/olie indtil de er gyldne og gennemstegte (læg et par stykker frisk gedeost på toppen af hver bøf ca. 2-3 minutter inden de er færdige). Saml burgeren med den ristede bolle, grøn pesto, grøn salat, kalvebøf og bagte tomater.
Fiskeburger
Fiskeburger - med citronmayo og syrlige agurker
Skær burgerbollen igennem og rist den på skærefladerne til den er gylden og let sprød.
Rør 6 spsk. god mayonaise med 2 tsk. revet citronskal, 2 tsk. citronsaft og 1 dl finthakket dild.
Skær 1 agurk i meget tynde skiver og vend dem med ½ tsk. salt og 3 spsk. æbleeddike. Form ca. 500 g fiskefars til 4 bøffer, vend dem i rasp og drys med lidt peber.
Steg dem på en pande med olie/smør over middelvarme indtil de er gyldne og gennemstegte. Saml burgeren med bollen, fisken, citronmayoen, drænede syrlige agurker og evt. godt med grøn salat.