Opskrift på burgerboller

Hvis man har mod på selv at prøve kræfter med at bage burgerboller, er her en opskrift, der er let at gå til. Opskriften giver cirka 10 store boller.

Ingredienser

2½ dl mælk

1½ dl kogende vand 

2 æg 

½ pakke gær (ca.20g)

1 spsk honning eller sukker

2 spsk. smeltet smør eller olie

10g salt

ca. 675-700g hvedemel

Til pensling:

1 sammenpisket æg

Sesamfrø til drys

(Indholdet forsætter efter annoncen...)
(Indholdet forsætter efter annoncen...)
(Indholdet forsætter efter annoncen...)

Fremgangsmåde

  • Bland mælk, vand, æg i en røreskål, og lad det køle indtil den er lillefinger lun (max. 40C). Smuldr gæren i blandingen sammen med honning og smør. Rør ½ af melet i og ælt dejen i 4-5 minutter (med enten hænder, røremaskine eller en elpisker med dejkroge). 
  • Drys salt i sammen med resten af melet, og fortsæt æltningen i yderligere 3-4 minutter – dejen skal være blød og smidig.
  • 3. Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted, til den har dobbelt størrelse (ca. 1-1½ time).
  • 4. Form forsigtigt dejen til 10 boller, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pres bollerne flade, og pensl dem med sammenpisket æg, drys med sesamfrø, og lad dem efterhæve i 20-30 minutter. Varm imens ovnen op til 210C/190C varmluft. 
  • 5. Sæt bollerne i midten af ovnen, og bag dem i ca. 15 minutter til de er gyldne. Lad dem køle lidt ned på en rist inden servering.
Se, hvad vi ellers skriver om: #bagning og #burgere