Hvis man har mod på selv at prøve kræfter med at bage burgerboller, er her en opskrift, der er let at gå til. Opskriften giver cirka 10 store boller.
Ingredienser
2½ dl mælk
1½ dl kogende vand
2 æg
½ pakke gær (ca.20g)
1 spsk honning eller sukker
2 spsk. smeltet smør eller olie
10g salt
ca. 675-700g hvedemel
Til pensling:
1 sammenpisket æg
Sesamfrø til drys
(Artiklen fortsætter efter annoncen)
ANNONCE
ANNONCE
Fremgangsmåde
Bland mælk, vand, æg i en røreskål, og lad det køle indtil den er lillefinger lun (max. 40C). Smuldr gæren i blandingen sammen med honning og smør. Rør ½ af melet i og ælt dejen i 4-5 minutter (med enten hænder, røremaskine eller en elpisker med dejkroge).
Drys salt i sammen med resten af melet, og fortsæt æltningen i yderligere 3-4 minutter – dejen skal være blød og smidig.
3. Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted, til den har dobbelt størrelse (ca. 1-1½ time).
4. Form forsigtigt dejen til 10 boller, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pres bollerne flade, og pensl dem med sammenpisket æg, drys med sesamfrø, og lad dem efterhæve i 20-30 minutter. Varm imens ovnen op til 210C/190C varmluft.
5. Sæt bollerne i midten af ovnen, og bag dem i ca. 15 minutter til de er gyldne. Lad dem køle lidt ned på en rist inden servering.