Sådan spejler du ægget
- Brug en fladbundet, tyk pande, når du vil spejle æg
- Lad smørret smelte helt, sørg for at det dækker hele bunden
- Slå et æg ad gangen ud i en kop, og hæld det forsigtigt på panden
- Lad æggene stege for svag varme til hviderne er stivnet
- Sluk og lad æggene stå et øjeblik, så slipper de lettere
- Skær hviderne fra hinanden
- Løft ægget med en paletkniv, som holdes lige under blommen
- Spis spejlæg straks, så smager de bedst
Dampspejlet æg
- Sæt en gryde over halvt fuld af vand, og bring det i kog
- Tag en tallerken, der passer som låg til gryden
- Gnid tallerkenen med lidt smør, slå et eller to æg ud på den
- Stil tallerkenen over gryden, mens vandet koger
- Ægget stivner på ca. 10 minutter
- Spis ægget af den tallerken, det er dampspejlet på
Spis spejlæg til biksemad, hakkebøf eller sammen med stegte løgskiver og brasede kartofler