Torskeburger med ansjos og citronmayonnaise
AFTENSMAD

Torskeburger med ansjos og citronmayonnaise

En god, hjemmelavet mayonnaise kan løfte mange retter til nye højder. Som her, hvor en simpel burger med torsk og ansjoser næsten bliver luksusspise med hjemmerørt citronmayo frem for ketchup og remoulade.   
  • 4 Personer

Ingredienser

500 g torskefilet
- salt og peber
3 spsk. hvedemel
- olie til stegning
3 stk. ansjoser
1 dl. mayonaise
1 stk. citron
4 spsk. cremefraiche
2 tsk. pesto
4 stk. store burgerboller
4 stk. blade krølsalat
1 stk. rødløg
8 skiver agurk

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 200 grader.
  2. 2
    Krydr torsken med salt og peber, og 
vend i mel.
  3. 3
    Steg den gylden i et par minutter.
  4. 4
    Mos ansjoserne, og vend dem med mayonnaise og lidt citronsaft.
  5. 5
    Tag en anden skål, og rør cremefraiche og pesto sammen.
  6. 6
    Lun bollerne, og smør mayonnaise 
på begge sider af brødet.
  7. 7
    Læg torskeburgeren sammen om fyldet og nyd.

Tip!

Læg en fiskefrikadelle i burgeren, hvis det skal gå hurtigt.