Linsesuppe
AFTENSMAD

Linsesuppe

En stor grydefuld suppe, som holder sig længe i køleskabet. Lige til at varme, når sulten melder sig, og så flot at se på.
  • 8 Personer

Ingredienser

6 dl. rød linse
1 stk. knoldselleri
3 stk. mellemstore gulerødder
2 stk. løg
3 fed hvidløg
- olivenolie
1 dåse flåede tomater
1 stk. kartoffel
1 stk. bouillonterning
1 l. vand
1 stk. citron

Sådan gør du

  1. 1
    Kom linser i en skål, og dæk med koldt vand.
  2. 2
    Lad dem stå, imens grøntsagerne ordnes.
  3. 3
    Skær grøntsager i tern. Svits let i olie i en gryde.
  4. 4
    Kom tomater heri, og lad suppen simre i et par minutter.

  5. 5
    Skær en kartoffel i tern, og tilføj den sammen med bouillon.
  6. 6
    Afdryp linserne og kom dem i gryden sammen med en halv liter vand.
  7. 7
    Kog suppen op og tilføj nu 1 liter vand. Lad simre i cirka 20 minutter, indtil linserne er helt møre.
  8. 8
    Blend suppen cremet og juster konsistensen med kogende vand.
  9. 9
    Server suppen i dybe tallerkener og pres lidt citronsaft henover.