Köfte i tomat med ris og ærter
- 4 Personer
Köfte
350 g | hakket oksekød 6-8% |
1 tsk. | oregano |
1 tsk. | spidskommen |
1 tsk. | koriander |
1 tsk. | paprika |
1 tsk. | fint salt |
2 spsk. | vand |
- | olie til stegning |
Sauce
1 stk. | løg |
1 fed | hvidløg |
1 dåse | cherrytomat |
- | salt og peber |
Ris
5 dl. | jasminris |
15 g | smør |
9 dl. | vand |
1 l. | hønse- eller grøntsagsbouillon |
1 knsp. | salt |
2 dl. | frosne grønne ærter |
Sådan gør du
-
1Kom kød og krydderier i en skål, og bland det sammen.
-
2Tilføj vand, indtil du har en lind men stadig formbar fars.
-
3Form farsen til små flade kødboller, og kom dem i en pande med olie. Brun kødet på begge sider.
-
4Hak løg og hvidløg, og kom det på panden.
-
5Kom cherrytomater herpå, og krydr med lidt salt og peber.
-
6Lad kødbollerne simre i saucen i 10 minutter under låg.
-
7Kom risen i en skål, og dæk den med vand. Lad risen stå et par minutter, og hæld vandet fra.
-
8Smelt smør i en gryde, uden at det brunes. Vend risen heri.
-
9Kom vand heri, så der er cirka en centimeter vand over risen. Kog risen op.
-
10Lad nu risen simre mør under låg i cirka 15 minutter.
-
11Lad den stå og trække i cirka 5 minutter, imens du koger ærterne møre i 1 minut.
-
12Vend ærter i risen, og server til kødboller og sauce.