Banankage med krymmel
BAGVæRK

Banankage med krymmel

Klassisk banankage med kaffeglasur og krymmel. Gør den børnevenlig ved at droppe kaffen, så er den gule kage perfekt til klassens time eller børnefødselsdagen.
  • 24 Personer

ingredienser

225 g blødt smør
400 g sukker
4 stk. æg
4 stk. modne bananer
1 dl. Kærnemælk
375 g hvedemel
100 g havregryn
2 tsk. bagepulver
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. salt

Glasur

2 spsk. smeltet smør
2 spsk. kogende kaffe
- 1 pakke flormelis med chokoladesmag
- Smukt krymmel

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 200 grader.
  2. 2
    Smør en bradepande med høj kant på ca. 25x35 med smør, og drys havregryn heri.
  3. 3
    Rør smør og sukker sammen, og kom et æg i ad gangen.
  4. 4
    Mos bananer godt, og vend i.
  5. 5
    Rør kærnemælk i.
  6. 6
    Bland mel og havregryn sammen i en skål med bagepulver, vanillesukker og salt.
  7. 7
    Vend i dejen.
  8. 8
    Kom dejen i bradepanden, og glat den flad.
  9. 9
    Bag kagen i ca. 35 minutter.
  10. 10
    Tag ud, og lad den køle af.
  11. 11
    Kom smør og kaffe i en skål.
  12. 12
    Drys flormelis i og rør, indtil du får en fin og jævn glasur der er fast.
  13. 13
    Smør glasuren ud på kagen og pynt med krymmel.