Mungbønnesalat
- 4 Personer
- 30 Minutes
Ingredienser
500 g | Mungbønner (eller le puy linser) |
1 stk. | bundt gulerødder med top |
1 stk. | spidskål |
1 dl. | solsikkefrø |
3 spsk. | olivenolie |
2 spsk. | hvidvinseddike |
1 stk. | fed revet hvidløg |
2 stk. | knuste piri piri chili |
25 g | revet pecorino eller parmesanost |
- | salt og peber |
1 stk. | grovflute |
Sådan gør du
-
1Kog bønnerne i ca 20 minutter, prøv dig frem, der skal være lidt tyggemodstand.
-
2Koger de for længe »sprænges« de og bliver til mos.
-
3Hæld vandet fra og afkøl.
-
4Skær toppen af gulerødderne men behold lidt af den grønne top.
-
5Den kan sagtens spises, og det ser dekorativt ud.
-
6Flæk gulerødderne på langs, og kog dem møre i letsaltet vand i 3 minutter.
-
7Skyl med koldt vand og afdryp.
-
8Snit spidskålen i strimler, og kom den i en gryde med kogende vand i 1 minut.
-
9Skyl i koldt vand og afdryp.
-
10Kog evt gulerødder og spidskål sammen, hvis du har en stor gryde.
-
11Giv først gulerødderne 2 minutter, kog så videre sammen i ca 1 minut.
-
12Rist solsikkefrø på en tør pande nogle få minutter, indtil de bliver gyldne.
-
13Bland salaten i en skål.
-
14Rør dressingen sammen og vend med salaten.
-
15Smag til med salt og peber og servér.Servér evt. med grovflute